Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός Σωτήρης Μουστάκας

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός Σωτήρης Μουστάκας

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο δημοφιλής πρωταγωνιστής του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου Σωτήρης Μουστάκας. Ο θάνατός του έγινε γνωστός το πρωί της Δευτέρας. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στο νεκροταφείο Χαλανδρίου με δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού.

30

«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο δημοφιλής ηθοποιός του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου Σωτήρης Μουστάκας.

Ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια πρόβας στο θέατρο, την Κυριακή, για την προετοιμασία της παράστασης «Πλούτος» του Αριστοφάνη αισθάνθηκε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Εισήχθη επειγόντως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου και άφησε την τελευταία του πνοήτα ξημερώματα της Δευτέρας.

Ο Σωτήρης Μουστάκας γεννήθηκε το 1940 στην Λεμεσό της Κύπρου και σπούδασε στην Αθήνα, στην δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έπαιξε σε δεκάδες παραγωγές του ελληνικού κινηματογράφου και θεατρικές παραστάσεις.

Ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρία Μπονέλου.

Η κηδεία του Σωτήρη Μουστάκα θα γίνει την Τετάρτη στο νεκροταφείο Χαλανδρίου με δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αφού εξέφρασε τα θερμά του συλληπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος δήλωσε τα εξής: «Ο Σωτήρης Μουστάκας, μέσα από την μακρόχρονη πορεία του, άξιος συνεχιστής της αρχαίας σάτιρας, με το γνήσιο ταλέντο του και τον προικισμένο του χαρακτήρα, έδινε στην έννοια της ψυχαγωγίας την αρχαιοελληνική της σημασία».

Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Σωτήρης Μουστάκας ήταν ένας από τους σημαντικότερους κωμικούς ηθοποιούς που ανέδειξε η Ελλάδα και η Κύπρος. Υπηρέτησε τη δραματική τέχνη με συνέπεια και ανεπιτήδευτη ευγένεια, διδάσκοντας με το παράδειγμά του την πραγματική ετυμολογία της λέξης ηθοποιός στις νεότερες γενιές των συναδέλφων του.

» Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή μέσα από τους αξέχαστους ρόλους που ερμήνευσε στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.»

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης: «Ο Σωτήρης Μουστάκας υπηρέτησε με την τέχνη του ως ακάματος εργάτης το ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο. Δοκιμάστηκε με επιτυχία τόσο σε ρόλους αριστοφανικούς όσο και στη σύγχρονη σάτιρα, και αναδείχτηκε σε έναν από τους πιο σημαντικούς ηθοποιούς της γενιάς του. Με ταλέντο και γνώση υποδύθηκε με πάθος πληθώρα κωμικών ρόλων. Πάντοτε ταπεινόφρων, κοντά στους νέους ηθοποιούς, στάθηκε δάσκαλος και συμπαραστάτης. Το ελληνικό θέατρο έχασε έναν πρωταγωνιστή του και η απώλειά του είναι σημαντική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την γενέτειρά του Κύπρο. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του».

Ο υπεύθυνος Πολιτισμού, Αθλητισμού και ΜΜΕ του ΠΑΣΟΚ, Τηλέμαχος Χυτήρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για τον θάνατο του Σωτήρη Μουστάκα: «Ο Σωτήρης Μουστάκας υπηρέτησε τον ελληνικό κινηματογράφο, το θέατρο, την επιθεώρηση με μεγάλη επιτυχία. Καλλιτέχνης με αίσθηση του χιούμορ, ευγενής και αγαπητός σε όλους. Στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

H γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα απέστειλε στην οικογένεια του Σωτήρη Μουστάκα το ακόλουθο τηλεγράφημα: «Θερμά συλλυπητήρια για τον θάνατο του Σωτήρη Μουστάκα, ενός λαϊκού ηθοποιού που με το πηγαίο ταλέντο του και τη δουλειά του τίμησε το θέατρο και τον κινηματογράφο».

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, με γραπτή δήλωση του, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για τον ξαφνικό θάνατο του Σωτήρη Μουστάκα και αναφέρεται στην «αξιοσημείωτη δράση του σε εφηβική ηλικία, στον απελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ, ενδεικτική της φιλοπατρίας και της αγάπης του για την Κύπρο».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024