Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τέλος εποχής ή απλή παρένθεση ο πάγκος της Εθνικής για τον Νικοπολίδη (;)

Τέλος εποχής ή απλή παρένθεση ο πάγκος της Εθνικής για τον Νικοπολίδη (;)

Τέλος εποχής ή απλά μια επιλογή της στιγμής; Ο χρόνος και ο... Ότο Ρεχάγκελ θα δείξουν. Ο Γερμανός τεχνικός, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, άφησε τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο και χρησιμοποίησε κάτω από τα δοκάρια τον Κώστα Χαλκιά, ο οποίος, όπως και κόντρα στη Μάλτα, υπερασπίστηκε με επιτυχία την εστία του, αν και για μια ακόμα φορά δεν δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση.

89

Τέλος εποχής ή απλά μια επιλογή της στιγμής; Ο χρόνος και ο… Ότο Ρεχάγκελ θα δείξουν.

Ο Γερμανός τεχνικός, για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, άφησε τον Αντώνη Νικοπολίδη στον πάγκο και χρησιμοποίησε κάτω από τα δοκάρια τον Κώστα Χαλκιά, ο οποίος, όπως και κόντρα στη Μάλτα, υπερασπίστηκε με επιτυχία την εστία του, αν και για μια ακόμα φορά δεν δέχτηκε ιδιαίτερη πίεση.

Μετά από πέντε χρόνια που ο Αντώνης Νικοπολίδης αποτελούσε το βασικό και αναντικατάστατο τερματοφύλακα της Εθνικής ομάδας, τη θέση κάτω από τα ελληνικά δοκάρια πήρε κάποιος άλλος γκολκίπερ, και συγκεκριμένα ο Κώστας Χαλκιάς.

Μετά τον Δημήτρη Ελευθερόπουλο, τον οποίο ο Γερμανός τεχνικός είχε «τελειώσει» μετά τη συντριβή από τη Φινλανδία (05/09/2001, 1-5), ο Νικοπολίδης ήταν συνεχώς αυτός που υπερασπιζόταν την εστία της Εθνικής ομάδας.

Μέχρι και το παιχνίδι με τη Μάλτα (28 Μαρτίου), ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε περισσότερες από 40 συνεχόμενες συμμετοχές, βοηθώντας τα μέγιστα την Ελλάδα, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Euro 2004.

Μάλιστα, στη δύσκολη περίοδο που πέρασε στην τελευταία του χρονιά στον Παναθηναϊκό, όταν και δεν έπαιζε (πριν από την κατάκτηση του Euro 2004), ο Ότο Ρεχάγκελ τον είχε στηρίξει, επιμένοντας στη χρησιμοποίησή του. Από τότε, ανάμεσα στους δύο άνδρες δημιουργήθηκε μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλοεκτίμησης, που όμως τώρα δείχνει να κλονίζεται.

Κάτι φαίνεται ότι έχει αλλάξει. Η θέση του Αντώνη Νικοπολίδη κάτω από τα δοκάρια της Εθνικής μας αμφισβητείται καθαρά, αφού στα ματς με Μάλτα και Ουγγαρία χρησιμοποιήθηκε ο Κώστας Χαλκιάς. Ο διεθνής τερματοφύλακας του Ολυμπιακού φαίνεται ότι πληρώνει ακόμη τα λάθη που έκανε στο παιχνίδι με την Τουρκία.

Ο ίδιος είχε τονίσει ότι ήταν ο αποκλειστικός υπεύθυνος αυτής της ήττας-σοκ μέσα στο «Καραϊσκάκη» και ότι ήταν ένα από τα πιο άσχημα ματς της καριέρας του, που γρήγορα θα ήθελε να το ξεχάσει.

Αν ήρθε το τέλος εποχής στην Εθνική ομάδα για τον Αντώνη Νικοπολίδη, θα φανεί στα επόμενα παιχνίδια της πορείας προς τα τελικά του Euro 2008. Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έχει τονίσει ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του μετά από τη συγκεκριμένη διοργάνωση, όμως, πλέον, κανείς δεν ξέρει αν αυτό θα γίνει παίζοντας ή παρακολουθώντας τα παιχνίδια από τον πάγκο.

Πάντως, μέχρι στιγμής, ούτε ο Γερμανός τεχνικός έχει τοποθετηθεί πάνω σε αυτό το θέμα ούτε ο ίδιος ο Νικοπολίδης. Όμως, το… μαχαίρι το κρατάει ο πρώτος, αφού αυτός είναι που αποφασίζει και σύντομα, είτε με δηλώσεις του είτε με πράξεις, θα φανεί αν εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον Αντώνη Νικοπολίδη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024