Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παραιτήθηκε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης

Παραιτήθηκε ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Απασχόλησης Σ.Τσιτουρίδης μετά τις πληροφορίες ότι ερευνώνται χρηματιστηριακές πράξεις του στενού του συνεργάτη Ευ.Παπαδόπουλου, που επίσης παραιτήθηκε. Η παραίτηση Τσιτουρίδη ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό, ο οποίος δήλωσε πως η υπόθεση δημιούργησε θέμα ηθικής τάξης για την κυβέρνηση. Ο Β.Μαγγίνας νέος υπουργός Απασχόλησης.

38

Την παραίτησή του υπέβαλε το Σάββατο ο υπουργός Απασχόλησης Σάββας Τσιτουρίδης μετά τις πληροφορίες ότι έχει ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για χρηματιστηριακές πράξεις του στενού του συνεργάτη Ευγένιου Παπαδόπουλου από την περίοδο του 1999. Ο κ. Παπαδόπουλος επίσης υπέβαλε την παραίτησή του.

Η παραίτηση Τσιτουρίδη ζητήθηκε από τον Κώστα Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του το μεσημέρι ανέφερε πως την έκανε δεκτή, καθώς στενός συνεργάτης του παραιτηθέντος υπουργού, ο Ευγένιος Παπαδόπουλος, βρίσκεται υπό τον έλεγχο εισαγγελέα δημιουργώντας θέμα ηθικής τάξης για την κυβέρνηση.

Πρόσθεσε πως οι ενέργειες του κ. Παπαδόπουλου αφορούν περίοδο πολύ πριν γίνει κυβέρνηση η ΝΔ και που είναι άσχετες με την υπόθεση των ομολόγων, όμως δεν επιτρέπουν την παραμονή του στη θέση του.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε σε όλους τους τόνους στη σύντομη δήλωσή του πως τα μέλη της κυβέρνησης έπρεπε να κάνουν προσεκτικές επιλογές συνεργατών, ως ένδειξη σεβασμού στους Έλληνες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα κρυφτεί κανένα πρόβλημα κάτω από το χαλί.

Μιλώντας σε πρώτο πρόσωπο, πρόσθεσε πως δεν θα ανεχθεί καμία συμπεριφορά που να πληγώνει τους Έλληνες και ότι η αλήθεια είναι οδηγός της κυβέρνησης.

Αντικαταστάτης του κ. Τσιτουρίδη ορίστηκε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και ως τώρα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Βασίλης Μαγγίνας. Τον κ. Μαγγίνα αντικαθιστά ο Χρήστος Ζώης. Η ορκωμοσία του νέου υπουργού ορίστηκε για τη Δευτέρα, στις 12 το μεσημέρι.

Το ιστορικό της παραίτησης

Η αποπομπή του κ. Τσιτουρίδη, που ουσιαστικά δεν συνέβη για την πολύκροτη υπόθεση των ομολόγων, αποφασίστηκε από το Μαξίμου με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, σύμφωνα με το οποίο έχει ζητηθεί εισαγγελική έρευνα για χρηματιστηριακές πράξεις του Ευγένιου Παπαδόπουλου κατά την περίοδο 1999 – 2000.

Ειδικότερα ο εφέτης ανακριτής Ιωάννης Σίδερης έχει ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Παπαδόπουλου στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί για την υπόθεση του Χρηματιστηρίου την περίοδο 1999 – 2000.

Σε στοιχεία που απέστειλε στον εφέτη ανακριτή η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται να προκύπτει εμπλοκή του κ. Παπαδόπουλου μέσω εταιρείας που είχε σε συγκεκριμένη υπόθεση χειραγώγησης μετοχών από αυτές που ερευνά ο εφέτης ανακριτής.

Ο Ευγένιος Παπαδόπουλος ήταν ειδικός γραμματέας του υπουργείου Απασχόλησης, θέση που συνέστησε ο Σάββας Τσιτουρίδης. Ο κ. Παπαδόπουλος είχε ουσιαστικά αρμοδιότητες υφυπουργού, όταν η θέση αυτή χήρευσε μετά την αποπομπή του Νίκου Αγγελόπουλου στον ανασχηματισμό του Φεβρουαρίου του 2006.

Ο κ. Παπαδόπουλος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτείται για να προστατέψει την αξιοπρέπειά του, ότι ουδέποτε μετείχε ή ήταν ιδιοκτήτης off shore εταιρείας και ότι ουδέποτε είχε ο ίδιος ή συγγενικό του πρόσωπο λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού. Προσθέτει ότι αποτέλεσε επί μακρώ χρονικό διάστημα στόχος πολλαπλών επιθέσεων, τις οποίες χαρακτηρίζει άδικες και σημειώνει ότι όλα τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών του θα τεθούν στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024