Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τρία εκπαιδευτήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα ιδρύει η Εκκλησία

Τρία εκπαιδευτήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα ιδρύει η Εκκλησία

Απόφαση για την ίδρυση τριών εκπαιδευτηρίων έλαβε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Τα εκπαιδευτήρια θα λειτουργήσουν ως ιδιωτικά, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδρύματα, σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Η απόφαση αναμένεται να πυροδοτήσει νέα ένταση στο χώρο της Παιδείας.

71

Απόφαση για την ίδρυση τριών εκπαιδευτηρίων έλαβε την Τρίτη η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Τα εκπαιδευτήρια αυτά θα λειτουργήσουν ως ιδιωτικά, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα ιδρύματα, σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη.

«Πιλότος», όπως σημειώνει την Τετάρτη η εφημερίδα Το Βήμα, η Μητρόπολη Δημητριάδος, η οποία από το 1998 λειτουργεί βρεφονηπιακό και παιδικό σταθμό, δημοτικό σχολείο, γυμνάσιο και λύκειο.

Η απόφαση για την ίδρυση τριών συγκροτημάτων εκπαιδευτηρίων ελήφθη από τη 12μελή Διαρκή Ιερά Σύνοδο, έπειτα από πρόταση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου και για το σκοπό αυτό θα συγκροτηθεί ειδική επιτροπή, η οποία θα αναλάβει τη μελέτη και την υλοποίηση του εγχειρήματος.

Η Εκκλησία της Ελλάδος θα αντιγράψει το πρότυπο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, η οποία διαθέτει χιλιάδες σχολεία σε όλο τον κόσμο, καθώς και στη χώρα μας.

«Θέλουμε να δημιουργήσουμε πρότυπα σχολεία, υπερσύγχρονα. Και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα μιας παιδείας σεβασμού προς την παράδοση» τόνισε, μιλώντας στο Βήμα, στενός συνεργάτης του Αρχιεπισκόπου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024