Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεση Χριστόδουλου σε όσους επιθυμούν το χωρισμό Εκκλησίας - Κράτους

Επίθεση Χριστόδουλου σε όσους επιθυμούν το χωρισμό Εκκλησίας – Κράτους

Την αντίθεση της Εκκλησίας σε όσους επιθυμούν το χωρισμό της από την Πολιτεία εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο Αρχιεπίσκοπος, κατά το κήρυγμά του την Κυριακή στο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις υποθέσεις σκανδάλων.

30

Την αντίθεση της Εκκλησίας σε όσους επιθυμούν το χωρισμό της από την Πολιτεία εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο Αρχιεπίσκοπος, κατά το κήρυγμά του την Κυριακή στο Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

«Στη χώρα μας η Εκκλησία αντιστέκεται σε οποιαδήποτε μορφή χωρισμού Εκκλησίας-Κράτους» είπε χαρακτηριστικά, για να συνεχίσει:

«Ενώ άλλες χώρες ξεκίνησαν από την αθεΐα όπως για παράδειγμα η Γαλλία, αυτές οι χώρες έχουν αρχίσει να ξαναμελετούν την κατάσταση διότι βλέπουν ότι χωρίς πνευματικότητα κανένας λαός δεν μπορεί να προοδεύσει.»

Υπογράμμισε επίσης ότι στην Ελλάδα οι «δήθεν προοδευτικοί εκσυγχρονιστές, θέλουν να μας φέρουν πίσω και να δημιουργήσουν νέες καταστάσεις σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα θα είναι λαϊκό κράτος, δεν θα έχει επικρατούσα θρησκεία και ομολογία Πίστεως, αλλά θα βαδίζει όπως βάδιζαν τα κράτη τα οποία για δικούς λόγους έχουν υιοθετήσει τον χωρισμό Εκκλησίας-Πολιτείας, ο οποίος όμως ενίοτε δεν είναι εχθρικός, αλλά βελούδινος και επιτρέπει στην Εκκλησία να αναπτύσσει δυναμικά τις προσπάθειες της στην κοινωνία.»

«Γνωρίζετε», είπε, «ότι αυτές είναι αρχές που και εγώ εκφράζω και μάλιστα πολλές φορές κατά τρόπο ο οποίος ενοχλεί. Γιατί δυστυχώς ανάμεσα στο λαό υπάρχουν και μερικοί νεοδιαφωτιστές, οι οποίοι θέλουν να αλλάξουν αυτά που ισχύουν στη χώρα μας». «Είμαστε», πρόσθεσε, «μία Εκκλησία Δημοκρατική και αυτό σημαίνει ότι είμαστε Συνοδική Εκκλησία στην οποία δεν κυβερνά ένα πρόσωπο όπως συμβαίνει στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. Εδώ το Δημοκρατικό και Συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας είναι αυτό που συνέχει όλη τη δομή Της» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στο θέμα των εργασιών της Ιεραρχίας της Εκκλησίας που αρχίζουν στις 10 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στην εκλογή των νέων ιεραρχών για τις μητροπόλεις Κορίνθου και Γόρτυνος.

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα σκάνδαλα στους κόλπους της Εκκλησίας είπε: «Όπως σε όλους τους χώρους υπάρχουν και οι επιλήσμονες των καθηκόντων, έτσι συμβαίνει και μέσα στον Ιερό Κλήρο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι όλος ο Ιερός κλήρος είναι διεφθαρμένος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οι δύο παίκτες της Premier League που κατηγορούνται για βιασμό αποβλήθηκαν από την ομάδα τους

Οι δύο ποδοσφαιριστές που συνελήφθησαν για βιασμό, αποβλήθηκαν από την ομάδα που αγωνίζονται.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024