Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet από το Σύνταγμα

Δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet από το Σύνταγμα

Δωρεάν ασύρματο δίκτυο σύνδεσης με το Internet λειτουργεί στην πλατεία Συντάγματος και τους περιβάλλοντες χώρους από τις 19 Ιουνίου. Το δίκτυο παρουσίασε ο υπ. Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης. Συνολικά, θα δημιουργηθούν 85 δωρεάν σημεία ασύρματης πρόσβασης.

37

Δωρεάν ασύρματο δίκτυο σύνδεσης με το Internet λειτουργεί στην πλατεία Συντάγματος και τους περιβάλλοντες χώρους από τις 19 Ιουνίου.

Το «Δημόσιο Δίκτυο Ασύρματης Πρόσβασης στο Διαδίκτυο στην Πλατεία Συντάγματος» όπως είναι το πλήρες όνομά του, ή εν συντομία athenswifi, παρουσίασαν ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφης με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet Ν.Βασιλάκο παρουσία φοιτητών και φοιτητριών του Οικονομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής Αθηνών.

«To Δίκτυο αναπτύχθηκε για να προωθήσει την ευρυζωνικότητα. Η πρόσβαση στο Internet είναι ελεύθερη, σε όλους τους πολίτες, αρκεί να διαθέτουν τα κατάλληλα τερματικά, όπως ένα laptop ή έναν υπολογιστή χειρός (PDA) τα οποία να υποστηρίζουν τεχνολογίες WiFi» δήλωσε σχετικά ο υπουργός Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφης και συνέχισε λέγοντας πως η ταχύτητα ασύρματης διασύνδεσης είναι ιδιαίτερα γρήγορη, ενώ η συνολική χωρητικότητα της γραμμής με το Internet είναι 4Mbps.

Το δωρεάν ασύρματο δίκτυο του Συντάγματος είναι ένα από τα 85 δωρεάν σημεία ασύρματης πρόσβασης των πολιτών στο Internet που θα λειτουργήσουν κατά το αμέσως επόμενο διάστημα στην Περιφέρεια.

Το έργο υλοποιείται από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και η πρωτοβουλία εντάσσεται στην Ψηφιακή Στρατηγική της Κυβέρνησης και συγκεκριμένα στο Σχέδιο για την Ανάπτυξη της Ευρυζωνικότητας έως το 2008. Χρηματοδοτήθηκε από την Ειδική Γραμματεία για την Κοινωνία της Πληροφορίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών μέσω του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» και υλοποιήθηκε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφήθηκε χωρίς μακιγιάζ και τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν

Η Μέγκαν Φοξ φωτογραφίζεται με διακριτικό μακιγιάζ και οι followers της τρόμαξαν να την αναγνωρίσουν. Οι συγκρίσεις με την Κιμ Καρντάσιαν και η αποθέωση της φυσικής της ομορφιάς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024