Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολοφονημένος από συνομηλίκους φέρεται ο 11χρονος Αλεξ από τη Βέροια

Δολοφονημένος από συνομηλίκους φέρεται ο 11χρονος Αλεξ από τη Βέροια

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς τραγωδίας βρίσκονται οι Αρχές της Ημαθίας, καθώς ο 11χρονος Αλεξ Μεσχισβίλι, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2006, φέρεται να δολοφονήθηκε από συνομηλίκους του. Ακαρπες οι έρευνες για τη σορό του άτυχου παιδιού.

30

Ενώπιον μιας πρωτοφανούς για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά υπόθεσης βρίσκονται οι Αρχές της Ημαθίας, καθώς ο 11χρονος Αλεξ Μεσχισβίλι, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2006, φέρεται να δολοφονήθηκε από συνομηλίκους του. Ακαρπες οι έρευνες για τη σορό του άτυχου παιδιού.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, πέντε παιδιά ηλικίας 11 έως 13 ετών εμπλέκονται στη δολοφονία του μικρού.

Οι ανήλικοι ομολόγησαν ότι τον χτύπησαν και τον σκότωσαν, ενώ υπέδειξαν το σημείο όπου έθαψαν το πτώμα, σε ιδιόκτητο ακάλυπτο χώρο, όπου υπήρχε παλαιό κτίσμα, το οποίο προ τριμήνου περίπου έχει κατεδαφισθεί. Σε απόσταση λίγων μέτρων έχει γίνει θεμελίωση και έχει ξεκινήσει η ανέγερση πολυκατοικίας.

Διενεργήθηκε μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό της σορού του Αλεξ, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού. Με εκσκαφικό μηχάνημα οι αστυνομικοί ερεύνησαν το χώρο σε βάθος μέχρι και ενός μέτρου, αλλά και τα μπάζα της γκρεμισμένης οικοδομής. Επι τόπου βρίσκονταν και δύο ιατροδικαστές.

Στο σημείο των ερευνών οδηγήθηκε και ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που όμως δεν προσέφερε κάτι αξιοποιήσιμο. Το απόγευμα οι έρευνες σταμάτησαν· ο αστυνομικός διευθυντής Ημαθίας Π.Γκουβεντάρης ανακοίνωσε πως «στις έρευνες, στις οποίες συμμετείχε και ειδικό συνεργείο της ΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης, δεν βρέθηκε τίποτα».

Οι έρευνες από την Αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας και από την Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνεχίζονται «προς πάσα κατεύθυνση και εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα». Κάθε πληροφορία εξετάζεται διεξοδικά, επισήμανε ο κ. Γκουβεντάρης.

Εν μέσω της συγκεχυμένης κατάστασης, υπάρχει ένα σενάριο που θέλει τον πατέρα κάποιου εκ των ανηλίκων να μετακίνησε τη σορό του μικρού Αλεξ σε άλλη τοποθεσία, ώστε να μην εντοπιστεί και ενοχοποιηθεί το παιδί του. Πρόκειται για ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που διαψεύδονται επισήμως από την αστυνομία, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός Mega.

Αντιμετώπιζε προβλήματα με συμμαθητές του

Τα ίχνη του παιδιού χάθηκαν στις 3 Φεβρουαρίου του 2006, ενώ πήγαινε σε μάθημα ζωγραφικής στην «Ανωνιάδειο Στέγη» της Βέροιας, μετά την προπόνηση που είχε σε γήπεδο μπάσκετ της πόλης. Η μητέρα του Νατέλα Μεσχισβίλι είχε ενημερώσει το ίδιο βράδυ τις Αρχές.

Ο 11χρονος Αλεξ είχε έρθει πριν από λίγα χρόνια στην Ελλάδα και κατοικούσε μαζί με την μητέρα του και τον πατριό του στη Βέροια. Ο πρώην σύζυγος της Νατέλα Μεσχισβίλι και πατέρας του Αλεξ ζει στη Γεωργία.

Όπως είπαν καθηγητές και συμμαθητές του 11χρονου, ο Αλεξ ήταν ένα πολύ γλυκό και συμπαθητικό παιδί, ιδιαίτερα συνεσταλμένο και ήρεμο.

Μέχρι την τρίτη δημοτικού πήγαινε στο 2ο δημοτικό σχολείο Βέροιας, αλλά μετά άλλαξε σχολείο και πήγε στο 1ο δημοτικό όπου άρχισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να αντιμετωπίζει προβλήματα με κάποιους συμμαθητές του.

Παραπονιόταν στη μητέρα του, όπως είχε πει η ίδια, ότι δεν ήθελε να συνεχίσει σε αυτό το σχολείο γιατί κάποιοι συμμαθητές του τον πείραζαν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024