Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέες δηλώσεις Καλαντζή και Ανθιμου για την υποψηφιότητα Καραχασάν - Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ

Νέες δηλώσεις Καλαντζή και Ανθιμου για την υποψηφιότητα Καραχασάν – Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ

Έντονα αντιδρούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις δηλώσεις του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για την υποψηφιότητα της Γκ.Καραχασάν στην υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης. Η επιλογή θα κριθεί από τον λαό, λένε οι κ.κ. Καλαντζής και Ανθιμος.

28

Συζητήσεις συνεχίζει να προκαλεί η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου να προτείνει ως υποψήφια του κόμματός του στην υπερνομαρχία Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης την 28χρονη μουσουλμάνα Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ αντιδρούν έντονα στις δηλώσεις του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Καλαντζή, ο οποίος αναρωτήθηκε εάν η κυρία Καραχασάν «θα σταθεί δίπλα μου στη γιορτή της 25ης Μαρτίου;» και την κάλεσε να δηλώσει εάν είναι Ελληνίδα μουσουλμάνα.

Ο ίδιος ο Γ.Παπανδρέου αντέδρασε έντονα όταν πληροφορήθηκε τις δηλώσεις του κ. Καλαντζή: «Άκουσα ότι ο αρμόδιος υπουργός Μακεδονίας-Θράκης μίλησε με μία αντίληψη που μας παραπέμπει σε διαχωρισμούς και φακελώματα, σε μια αυταρχική αντίληψη δεξιάς και ρωτώ τον πρωθυπουργό αν αυτά εκφράζουν την επίσημη πολιτική του κ. Καραμανλή».

«Είναι μια υποψηφιότητα που έρχεται να αναδείξει μια διαφορετική αντίληψη για τη δημοκρατία και συμμετοχή στα πολιτικά δικαιώματα. Έρχεται να αναδείξει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο πολιτικός φορέας που κατοχυρώνει στην πράξη την ισονομία στη χώρα μας. Τολμά να κάνει πράξη την ισονομία και τα ίσα δικαιώματα για όλους τους Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από θρησκεία, τοποθέτηση και άλλα» δήλωσε η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις του υπουργού Μακεδονίας-Θράκης Γιώργου Καλαντζή για την επιλογή του ΠΑΣΟΚ στην υπερνομαρχία Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης και κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να πάρουν θέση.

Υποστήριξε μάλιστα ότι «οι δηλώσεις αυτές αναδεικνύουν το σκληρό νεοδεξιό πρόσωπο της ΝΔ, που ο λαός το έχει γνωρίσει για τα καλά».

«Όλες οι Ελληνίδες και οι όλοι οι Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος έχουν ίσα δικαιώματα και πρέπει να μετέχουν ενεργά και ισότιμα στην πολιτική ζωή της χώρας. Απορώ γιατί δημιουργούν ορισμένοι θέμα και μάλιστα χωρίς να ξέρουν τα δεδομένα της περιοχής» δήλωσε για το θέμα της υποψηφιότητας Καραχασάν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο κ. υπουργός διαπράττει ένα πολιτικό ατόπημα. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ολίσθημα, που δίνει την εντύπωση ιδεολογικού ρατσισμού, κάτι που δεν μπορεί να είναι αποδεκτό στο πλαίσιο της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατικής πολιτείας. Είμαι βέβαιος ότι ούτε το κόμμα του μπορεί να αποδεχτεί την τοποθέτησή του» δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος.

«Αυτές οι παρατηρήσεις είναι ντροπή. Η δεξιά ξαναθυμήθηκε τον παλιό εαυτό της να διαχωρίζει τους Έλληνες σε κατηγορίες. Πίστευα ότι αυτά είχαν τελειώσει πριν 25 χρόνια. Είναι φανερό ότι γι αυτούς ισχύουν ακόμα», δήλωσε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας.

Δηλώσεις για το ίδιο θέμα έκανε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Ντίνος Βρεττός: «Προσωπικά το περίμενα. Η δεξιά παράταξη πάντα υπήρξε εκτός κλίματος, εκτός τόπου, χρόνου και εποχής. Για άλλη μια φορά πέφτει το προσωπείο της».

Ο κ. Καλαντζής επανήλθε στο θέμα την Κυριακή λέγοντας «το θέμα έχει τελειώσει υπό την έννοια ότι ο κ. Παπανδρέου έκανε την επιλογή του. Αρα τελικός κριτής θα είναι ο λαός της Δράμας της Καβάλας και της Ξάνθης, που στις εκλογές του Οκτωβρίου θα ψηφίσει. Το αποτέλεσμα θα κρίνει όλους εμάς για τις θέσεις τις οποίες πήραμε».

«Θα περιμένουμε λοιπόν το αποτέλεσμα και επειδή το αποτέλεσμα θα είναι συντριπτικά εναντίον του ψηφοδελτίου, που υπέδειξε ο κ. Παπανδρέου, τότε θα έρθει η ώρα να δώσει εξηγήσεις για την επιλογή του αυτή» πρόσθεσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Ανθιμος, ο οποίος είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ, επανήλθε την Κυριακή από άμβωνος και εκτίμησε ότι την υποψηφιότητα θα κρίνει το εκλογικό σώμα.

«Δεν μπορώ μέσα μου να το ανεχθώ, αλλά όμως, επειδή έχει πολιτική χροιά, θα σας πω μόνο τούτο, αν είναι σωστό αυτό σαν πράξη και ενέργεια, θα το αποδείξει το εκλογικό σώμα της περιοχής», δήλωσε ο κ. Άνθιμος στο κυριακάτικο κήρυγμά του.

«Η εκκλησία να περιοριστεί στα δικά της θέματα τα οποία είναι πολύ σημαντικά, πνευματικά και πρέπει να διατυπώνει ένα λόγο αγαπητικό και εσχατολογικό» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχετικά με την αντίδραση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης.

«Και ο κ. Ανθιμος ως Έλληνας πολίτης οφείλει να σέβεται τη δημοκρατία και τις επιλογές των δημοκρατικών θεσμών. Είναι αποκλειστικά δική τους αρμοδιότητα το τι θα γίνει στις εκλογικές διαδικασίες» σχολίασε σχετικώς ο κ. Τσοχατζόπουλος.

Ενθουσιασμένη από το ρόλο που της ανατέθηκε δηλώνει η ίδια η Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν σε δηλώσεις της που φιλοξενεί η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ενώ ερωτηθείσα σχετικά με τα σχόλια του μητροπολίτη Άνθιμου και του Γ.Καλαντζή απαντά ότι «δεν με πτοεί τίποτα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024