Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Αντίθεοι» όσοι θέλουν να διαχωρίσουν Εκκλησία και Κράτος, λέει ο Χριστόδουλος

«Αντίθεοι» όσοι θέλουν να διαχωρίσουν Εκκλησία και Κράτος, λέει ο Χριστόδουλος

Κανείς στην Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να διαχωρίσει την Εκκλησία από το Κράτος, υποστήριξε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από το Βόλο, όπου συλλειτούργησε στον Αγιασμό των υδάτων για τα Θεοφάνια. Όσοι απεργάζονται τον όλεθρο του έθνους, είπε, είναι αντίθεοι.

36

Κανείς στην Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να «τιμωρήσει» την Εκκλησία και να τη διαχωρίσει από το Κράτος, υποστήριξε την Παρασκευή ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος από το Βόλο, όπου συλλειτούργησε στον Αγιασμό των υδάτων για την εορτή των Θεοφανίων.

Ο Αρχιεπίσκοπος επετέθη ιδιαίτερα εναντίον εκείνων που «απεργάζονται τον όλεθρο του έθνους», χαρακτηρίζοντάς τους αντίθεους. «Ποιοι είναι εκείνοι που θα τολμήσουν να διαχωρίσουν την Εκκλησία από το Εθνος; Ποιος θα τολμήσει να τιμωρήσει την Εκκλησία η οποία έχει περγαμηνές όμοιες των οποίων κανένας άλλος δεν έχει; Εδώ δεν είναι Γαλλία, όπου ο διαχωρισμός Εκκλησίας – Κράτους αποδείχθηκε μεγάλο λάθος».

Ο αρχιεπίσκοπος κατέληξε, λέγοντας ότι έχει υποδουλώσει τον εαυτό του στη μεγάλη υπόθεση της σωτηρίας των ψυχών. «Μας λένε ότι ξεφεύγουμε από τα όρια των αρμοδιοτήτων μας. Στον τόπο αυτό όλοι έχουν γνώμη. Το δικαίωμα του λόγου το έχουν όλοι. Ομως, ο λόγος του αρχιεπισκόπου έχει διεισδυτικότητα και επηρεάζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αυτό είναι που ενοχλεί».

Μιλώντας στην παραλία του Βόλου, έπειτα από την τελετή, ο κ. Χριστόδουλος είπε μεταξύ άλλων: «Δοξάζουμε το Θεό γιατί είμαστε ο πιο θρησκευόμενος λαός της Ευρώπης και γιαυτό πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες που έχουν δημοσιευθεί, καταδεικνύεται με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι οι ρίζες της θρησκευτικότητας δεν είναι επιφανειακές και επιπόλαιες, αλλά έχουν σμηλευθεί με τους αγώνες και το αίμα των προγόνων μας».

Για τον Θεόκλητο

Ο Αρχιεπίσκοπος όμως ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους και για την παρουσία του μητροπολίτη Θεόκλητου στο πλευρό του. «Μην ξεχνάτε», είπε, «ότι ο σεβασμιώτατος Θεόκλητος δεν είναι τιμωρημένος και αυτό πρέπει να το καταλάβετε όλοι σας».

Το προηγούμενο βράδυ, στον εσπερινό που έγινε στον καθεδρικό ναό Βόλου, ο Αρχιεπίσκοπος συγκινημένος είπε ότι τα χρόνια που πέρασε μακρυά από το Βόλο (ο κ. Χριστόδουλος ήταν μητροπολίτης Δημητριάδος μέχρι το 1998) έγιναν πολλά στην Αρχιεπισκοπή και πρόσθεσε με έμφαση: «Χρειάστηκε να γίνουν πολλά πράγματα για τα οποία κυρίως ο Αρχιεπίσκοπος έχει την ευθύνη. Γιαυτό και δεν αποσείω τις ευθύνες μου, οποιεσδήποτε και αν είναι αυτές. Αλλωστε, δεν έμαθα ποτέ να κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου. Σας ζητώ να προσεύχεσθε για μένα».

Στη λαμπρή τελετή της Παρασκευής συλλειτούργησαν ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος και ο μητροπολίτης πρώην Θεσσαλιώτιδος Θεόκλητος, ενώ παρέστησαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Αθανάσιος Νάκος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, ο νομάρχης Μαγνησίας Ιωάννης Πρίντζος, ο δήμαρχος του Βόλου Κ. Μήτρου, βουλευτές, στρατιωτικές αρχές και πληθος κόσμου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024