Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαψεύδει τις πληροφορίες για απαγωγές Πακιστανών ο Γ.Βουλγαράκης

Διαψεύδει τις πληροφορίες για απαγωγές Πακιστανών ο Γ.Βουλγαράκης

Σε κατηγορηματική διάψευση των καταγγελιών περί απαγωγών και ανακρίσεων Πακιστανών είτε από ελληνικές, είτε από ξένες υπηρεσίες προχώρησε ο Γ.Βουλγαράκης. Ο Αν.Παπαληγούρας δήλωσε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη μήνυσης και πως τώρα ζήτησε έρευνα από τον Αρειο Πάγο.

53

Σε κατηγορηματική διάψευση των καταγγελιών περί απαγωγών και ανακρίσεων Πακιστανών είτε από ελληνικές, είτε από ξένες υπηρεσίες προχώρησε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ.Βουλγαράκης. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρας δήλωσε ότι δεν γνώριζε την ύπαρξη μήνυσης και πως τώρα ζήτησε διερεύνηση της υπόθεσης από τον Αρειο Πάγο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης επισήμανε ότι διαψεύδει κατηγορηματικά την πιθανότητα βίαιης προσαγωγής και ανάκρισης των ατόμων που περιλαμβάνονται στην καταγγελία και κάθε άλλου εκτός καταγγελίας.

«Προβοκάτσια ή φάρσα;» αναρωτήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για την υπόθεση και τόνισε: «Ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει, ούτε θα υπάρξει τέτοια υπόθεση για τις ελληνικές αρχές» και χαρακτήρισε τις καταγγελίες ύποπτες και σκόπιμες.

Επιπλέον, χαρακτήρισε ανόητους τους ισχυρισμούς για δράση Βρετανών στο ελληνικό έδαφος με αντικείμενο αυτό που περιλαμβάνεται στην καταγγελία ή κάθε άλλο σχετικό. «Έχουμε πολύ καλή επαφή και συνεργασία με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ούτε υπήρχε, ούτε υπάρχει λόγος για τέτοια δράση» σημείωσε ο κ. Βουλγαράκης και παρατήρησε ότι το ελληνικό Σύνταγμα τηρείται από όλους στην ελληνική επικράτεια.

Ακόμη, ο κ. Βουλγαράκης υπογράμμισε ότι είχε συνάντηση με τον Πακιστανό πρέσβη στην Αθήνα, ο οποίος βεβαίωσε ότι, ούτε η πρεσβεία του Πακιστάν, ούτε άλλες πακιστανικές αρχές έχουν λάβει καταγγελία με αυτό το περιεχόμενο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρας δήλωσε: «Μόλις χθες [Τρίτη] πληροφορήθηκα την ύπαρξη μήνυσης για την καταγγελλόμενη υπόθεση των Πακιστανών. Το πληροφορήθηκα από σχετική αναφορά του δικηγόρου τους στη Βουλή».

Ο κ. Παπαληγούρας σημείωσε ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ακολούθησε τη συνήθη διαδικασία με την οποία διεκπεραιώνει 210.000 μηνύσεις το χρόνο για την ασυνήθη αυτή υπόθεση και το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ενημερώθηκε, καθώς και τυπικά δεν υπήρχε τέτοια υποχρέωση στο πλαίσιο της ανεξάρτητης λειτουργίας της εισαγγελικής αρχής.

«Ζήτησα ήδη από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να παραγγείλει τη διενέργεια της έρευνας κατ απόλυτη προτεραιότητα, ώστε να μην απομείνει καμιά σκιά και καμιά αμφιβολία για την υπόθεση αυτή» κατέληξε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024