Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πάμε κατά Ισραήλ» είπε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, προκαλώντας αντιδράσεις

«Πάμε κατά Ισραήλ» είπε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, προκαλώντας αντιδράσεις

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χρησιμοποίησε τη φράση «πάμε κατά Ισραήλ, ή μάλλον κατά διαβόλου» για να περιγράψει την εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, προκαλώντας την αντίδραση της ισραηλινής πρεσβείας που έκανε λόγο για ατυχές γεγονός.

53

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος χρησιμοποίησε τη φράση «πάμε κατά Ισραήλ, ή μάλλον πάμε κατά διαβόλου» για να περιγράψει την εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, προκαλώντας την αντίδραση της ισραηλινής πρεσβείας που έκανε λόγο για ατυχές γεγονός.

Ο κ. Χριστόδουλος, μιλώντας στο ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Σταδίου, και με την ευκαιρία της χειροτονίας ενός κληρικού, επισήμανε πως σήμερα «βλέπουμε ότι οι δυνάμεις του κακού δρούν υπονομευτικά σε αυτόν τον τόπο και προσπαθούν να αποχριστιανοποιήσουν την Ελλάδα, να δημιουργήσουν μία νέα τάξη πραγμάτων στην κοινωνία μας, ώστε ύστερα από μερικά χρόνια κανείς να μη θυμάται το Θεό και την Εκκλησία.

»Θα σου πούν να μη μιλάς, γιατί διχάζεις το λαό, φέρνεις ακαταστασία στην κοινωνία και γίνεσαι παραίτιος κοινωνικής αναταραχής, ενω όλα είναι ωραία και ομαλά. Εάν θέλεις να είσαι καλός και γνήσιος ποιμένας, θα πρέπει να θέτεις την ψυχή σου υπέρ των προβάτων και θα πρέπει η γλώσσα σου να είναι ελεύθερη να λέει την αλήθεια.

»Αντίθετα εάν θέλεις την ησυχία σου, δεν θα μιλάς καθόλου, θα ευλογείς, θα αγιάζεις τον λαό και θα γεμίζεις τις τσέπες σου με χρήματα. Ηδη στις ευρωπαϊκές κοινωνίες, οι άνθρωποι βιώνουν την εκκοσμίκευση και την έλλειψη πνευματικότητας, την οποία τώρα προσπαθούν να ξαναβρούν. Στη χώρα μας όμως κάποιοι ενεργούν με τρόπο ώστε αυτά που έχουμε να τα χάσουμε, διότι αυτά που διάβαζαν κάποτε ως φοιτητές νομίζουν ότι και σήμερα ισχύουν, ενω σήμερα στην Ευρώπη αλλάζουν», χαρακτήρισε, δε, τους τελευταίους «αξημέρωτους».

Ο αρχιεπίσκοπος επισήμανε ακόμη ότι ο αληθινός ποιμένας είναι εκείνος που δεν εγκαταλείπει το ποίμνιό του όταν βλέπει τον λύκο ερχόμενο, αλλά θυσιάζεται για τα λογικά πρόβατα και προτάσσει τα στήθη του για να τα προστατεύσει. «Αντίθετα, ο πληρωμένος ποιμένας, θεωρεί ότι τα πρόβατα ανήκουν σε άλλον και δεν ενδιαφέρεται γιαυτά, παρά μόνον για τον εαυτόν του» συμπλήρωσε.

Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι πλέον ο εχθρός δεν είναι προ των πυλών, αλλά εντός των πυλών σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάμε και θα περάσουμε. Υπογράμμισε, δε, ότι ως κοινωνία «πάμε κατά Ισραήλ, ή μάλλον κατά διαβόλου».

Προσερχόμενος το βράδυ στη Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, ο κ. Χριστόδουλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφους τι σήμαινε ότι η κοινωνία μας πηγαίνει «κατά Ισραήλ», είπε ότι πρόκειται περί μιας παροιμίας, η οποία υπήρχε πολύ πριν ιδρυθεί το κράτος του Ισραήλ.

Αντίδραση ισραηλινής πρεσβείας

Απαντώντας στη φράση του αρχιεπισκόπου «πάμε κατά Ισραήλ», η πρεσβεία του Ισραήλ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: «Είναι ατυχές το γεγονός ότι μιλώντας σήμερα σε εκκλησία, ο Αρχιεπίσκοπος της Ελλάδος επέλεξε να χρησιμοποιήσει μια απαρχαιωμένη έκφραση που τοποθετεί το κράτος του Ισραήλ σε αρνητικό πλαίσιο. Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο αρχιεπίσκοπος σέβεται πλήρως τις υψηλές αρχές στις οποίες στηρίζεται το Κράτος του Ισραήλ».

Επικρίσεις από ΣΥΝ

«Ο αρχιεπίσκοπος κινδυνολογεί ανερυθρίαστα» σημειώνει ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ Ν.Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης επισημαίνει: «Οι Έλληνες πολίτες γινόμαστε για μια ακόμα φορά ακούσιοι θεατές και ακροατές ενός θεάτρου του παραλόγου στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος. Αυτή τη φορά εμφανίζεται ως αυτόκλητος ποιμενάρχης για να σώσει δήθεν το κινδυνεύον ποίμνιο. Ίσως έχει αναθαρρήσει από το ότι η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, ενώ αρνείται απολύτως κάθε προοδευτική μεταρρύθμιση, θεσμοποιεί σταδιακά όλες τις σκοταδιστικές απαιτήσεις της ιεραρχίας.

»Ίσως, επίσης, να έχει αναθαρρήσει και από την επίσκεψη του Προέδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μετά πολυπληθούς κλιμακίου, εις το Άγιο Όρος. Σίγουρα, όμως, αισθάνεται απολύτως συνεπής προς την λαϊκή απαίτηση με την περαιωθήσα δήθεν αυτοκάθαρση της εκκλησίας.

»Η κοινωνία μας έχει καυτά κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα, υποφέρει από συντηρητικές νοοτροπίες και αναχρονιστικές επιλογές, με τις οποίες απόλυτα συμφωνεί ο κ. Χριστόδουλος. Επί τη ευκαιρία, επισημαίνουμε την εντελώς άστοχη και άσχετη εμπλοκή του Ισραήλ σε αυτό το παραλήρημα, που επαναφέρει την ιδεολογία του εσωτερικού εχθρού στην πολύπαθη κοινωνία μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024