Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο Σύνταγμα, με τρεις τραυματίες και ζημιές

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού στο Σύνταγμα, με τρεις τραυματίες και ζημιές

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στις 06:08 τη Δευτέρα στη συμβολή της οδού Μητροπόλεως με το Σύνταγμα, όπου βρίσκεται το υπουργείο Οικονομίας. Τρεις τραυματίες, μεγάλες υλικές ζημιές. Προηγήθηκαν τηλεφωνήματα σε εφημερίδα. Αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου...

30

Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στις 06:08 τη Δευτέρα στη συμβολή της οδού Μητροπόλεως με την πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκεται το υπουργείο Οικονομίας. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ προκλήθηκανεκτεταμένες υλικές ζημιές στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, σε αυτοκίνητα και καταστήματα. Eίχαν προηγηθεί τηλεφωνήματααγνώστου σε εφημερίδα.

Συγκεκριμένα έγιναν δύο τηλεφωνήματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Στο πρώτο ο άγνωστος ανέφερε ότι έχει τοποθετηθεί βόμβα σε υπουργείο στην πλατεία Συντάγματος, πράγμα που επανέλαβε λίγη ώρα αργότερα.

Τα τηλεφωνήματα έγιναν μεταξύ 05:30 και 05:40 το πρωί. Ο άγνωστος δεν ανέφερε καμία οργάνωση.

Σύμφωνα με την αστυνομία, επί τόπου έσπευσαν πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ., ενώ η φρουρά του υπουργείου Οικονομίας εκκένωσε το κτίριο και απέκλεισε την περιοχή. Ωστόσο, κάποιοι βρέθηκαν κοντά στο σημείο της έκρηξης.

Συγκεκριμένα, από την έκρηξη τραυματίστηκαν τρία άτομα, ένας άντρας, ο οποίος καθάριζε την τζαμαρία καταστήματος, μια γυναίκα και ένας 60χρονος. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό για τις πρώτες βοήθειες. Ο 60χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργικές επεμβάσεις, καθώς είχε τραυματιστεί σοβαρότερα σε διάφορα σημεία του σώματός του, ωστόσο σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Η έκρηξη ήταν ισχυρή και προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα της περιοχής, ενώ καταστράφηκαν τα γραφεία των ΕΛΤΑ και σημειώθηκαν ζημιές ακόμη και στον 8ο όροφο του υπουργείου.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε μοτοποδήλατο που βρισκόταν στη συμβολή της οδού Μητροπόλεως με την πλατεία. Η βόμβα ήταν αυτοσχέδιος ωρολογιακός μηχανισμός, τοποθετημένος μέσα σε μεταλλικό κουτί, όμοιο με εκείνα που έχουν τα μοτοποδήλατα των διανομέων.

Όπως έγινε γνωστό το μοτοποδήλατο ήταν κλεμμένο από την περιοχή του Κερατσινίου στις 2 Δεκεμβρίου. Το μοτοποδήλατο καταστράφηκε ολοσχερώς και έχει μεταφερθεί στα εργαστήρια της Ασφάλειας Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για δύο νεαρά άτομα, που άφησαν το μοτοποδήλατο στο σημείο της έκρηξης περίπου στις 05:00 και στη συνέχεια έφυγαν.

Η Αστυνομία ξεκαθάρισε, επίσης, ότι οι φιάλες προπανίου που βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο δεν έχουν καμία σχέση με την ενέργεια.

Υπενθυμίζεται ότι η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας είχε τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκκρηκτικό μηχανισμό στο υπουργείο Απασχόλησης στις 2 Ιουνίου. Η οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη της ενέργειας μετά από λίγες ημέρες με προκήρυξη. Ο Επαναστατικός Αγώνας είχε χτυπήσει και κλούβα των ΜΑΤ τον Οκτώβριο του 2004.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024