Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πεδίο μάχης» το κέντρο της Αθήνας έπειτα από παράλληλες συγκεντρώσεις

«Πεδίο μάχης» το κέντρο της Αθήνας έπειτα από παράλληλες συγκεντρώσεις

Φωτιές, πετροπόλεμος, δακρυγόνα και διακοπές της κυκλοφορίας το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από εκδήλωση της Χρυσής Αυγής και αντισυγκεντρώσεις. Επίθεση κουκουλοφόρων κατά του ΑΤ Εξαρχείων, επεισόδια έξω από το Πολυτεχνείο και προσαγωγές.

51

Φωτιές, πετροπόλεμος, δακρυγόνα και διακοπές της κυκλοφορίας το βράδυ του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στα Εξάρχεια και αντισυγκέντρωση διαμαρτυρίας της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης επί της διασταύρωσης Σολωμού και Πατησίων. Διαλύθηκε το αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Κοινωνικού Φόρουμ στην Ομόνοια.

Μετά το τέλος των συγκεντρώσεων, νεαροί κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος επί της οδού Καλιδρομίου, πριν τελικά τους απωθήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ. Από μια πέτρα έσπασε τζάμι του τμήματος, ενώ οι νεαροί φεύγοντας έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη γύρω περιοχή. Επίσης πέταξαν βόμβα μολότοφ και στην οδό Χαρ. Τρικούπη, κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς πάντως να προκληθούν ζημιές.

Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές υπόπτων οι οποίοι οδηγήθηκαν στην κρατική ασφάλεια προκειμένου να διαπιστωθεί αν συμμετείχαν στα επεισόδια.

Νωρίτερα, στο Πολυτεχνείο, ομάδα αναρχικών έκαψε ελληνικές σημαίες και επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ κατά των ανδρών της αστυνομίας, οι οποίοι αντεπιτέθηκαν με δακρυγόνα. Οι αναρχικοί διαλύθηκαν και εισήλθαν στο χώρο του Πολυτεχνείου, όπου άναψαν φωτιές. Η κατάσταση στην περιοχή είναι αποπνικτική εξαιτίας της εκτεταμένης χρήσης χημικών, μεταδίδει ο σταθμός Mega.

Διμοιρίες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας για την πρώτη πανευρωπαϊκή συγκέντρωση της άκρας Δεξιάς. Στις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στα Εξάρχεια (Σολωμού και Γ Σεπτεμβρίου).

Στη συγκέντρωση μετείχαν ακροδεξιοί από τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Ρουμανία, αν και ο αριθμός τους αναμένετο μικρός. Έως τις 20:20 του Σαββάτου τα μέλη της Χρυσής Αυγής είχαν αποχωρήσει έξω από τα γραφεία της οργάνωσης στα Εξάρχεια.

Σε απόσταση αναπνοής, στη διασταύρωση των οδών Σολωμού και Πατησίων άρχισε στις 17:30 η συγκέντρωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης, ενώ την ίδια ώρα άρχισε στην Ομόνοια και το αντιφασιστικό συλλαλητήριο του Συντονιστικού Αθήνας του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ, το οποίο και διαλύθηκε προ των 20:00 του Σαββάτου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024