Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θετική η στάση του κοινού έναντι των προγραμμάτων ανακύκλωσης

Θετική η στάση του κοινού έναντι των προγραμμάτων ανακύκλωσης

Αισιόδοξα τα ευρήματα έρευνας για τις συνήθειες του κοινού σχετικά με την ανακύκλωση στην Αττική. Ποσοστό 82% των κατοίκων γνωρίζει την ύπαρξη μπλε κάδου ανακύκλωσης στη γειτονιά του και το 74% τον χρησιμοποιεί, κατά μέσο όρο τρεις φορές την εβδομάδα.

51

Αισιόδοξα τα ευρήματα έρευνας της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης αναφορικά με τις συνήθειες και τις τάσεις του κοινού σχετικά με την ανακύκλωση στις περιοχές της Αττικής, όπου εφαρμόζεται σχετικό πρόγραμμα. Ποσοστό 82% των κατοίκων γνωρίζει την ύπαρξη μπλε κάδου ανακύκλωσης στη γειτονιά του και το 74% τον χρησιμοποιεί.

Κατά μέσο όρο οι ερωτηθέντες δήλωσαν πως τοποθετούν απορρίμματα στους μπλε κάδους ανακύκλωσης τρεις φορές την εβδομάδα, ενώ για τα υπόλοιπα απορρίμματα, η διάθεσή τους γίνεται σχεδόν καθημερινά.

Για τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, το 39% του δείγματος χρησιμοποιεί την ειδική τσάντα ανακύκλωσης που διένειμε η ΕΕΑΑ στα νοικοκυριά των δήμων που συμμετείχαν στην έρευνα.

Όσον αφορά στα υλικά που συλλέγουν και απορρίπτουν στους μπλε κάδους ανακύκλωσης, στις πρώτες θέσεις της σχετικής κατάταξης βρίσκονται τα ακόλουθα: Εφημερίδες, περιοδικά και άλλα έντυπα (85%), πλαστικά μπουκάλια νερού, αναψυκτικών, κλπ (44%), χάρτινα κουτιά από γάλα, χυμούς κλπ (43%), γυάλινα μπουκάλια (42%), κουτιά αναψυκτικών, μπύρας κλπ (39%).

Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της έρευνας, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, στα νοικοκυριά που έλαβαν μέρος στην έρευνα, υπεύθυνη για το «κατέβασμα» των σκουπιδιών είναι η «νυκοκοιρά» (73%). Το συγκεκριμένο γεγονός ισχύει ανεξάρτητα από το μέγεθος του νοικοκυριού και την κοινωνικοοικονομική τάξη στην οποία ανήκει.

Στην έρευνα που υλοποιήθηκε από την εταιρία MRC και διεξήχθη μέσω τηλεφωνικών συνεντεύξεων συμμετείχαν 563 δημότες των Δήμων Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Μελισσίων, Πεύκης, Φιλοθέης, Κηφισιάς και Χαλανδρίου, δηλαδή των δήμων όπου διεξάγονται προγράμματα ανακύκλωσης.

Από το σύνολο των ερωτηθέντων, το 39% δήλωσε ότι συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα ανακύκλωσης που υλοποιεί η ΕΕΑΑ σε συνεργασία με τους δήμους, διαχωρίζοντας τα σκουπίδια τους ανά είδος, ενώ ένα ποσοστό δημοτών 36%, συμπεραίνεται ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα περιστασιακά.

Επισημαίνεται ότι δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τον Ιούνιο πρόγραμμα ανακύκλωσης σε 11 γειτονιές της πόλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Βόμβα» Αταμάν για το μέλλον του στον Παναθηναϊκό – Τι είπε ότι θα κάνει αν δεν πάει Final 4 το «τριφύλλι»

Ο Τούρκος προπονητής δήλωσε πως αν δεν πάει ο Παναθηναϊκός στο Φάιναλ-4 θα φύγει από την ομάδα, θέλοντας να δείξει ουσιαστικά την μεγάλη πίστη που έχει στην πρόκριση επί της Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024