Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Την έκθεση «Σε τι χρειάζονται τα μαθηματικά;» φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την έκθεση «Σε τι χρειάζονται τα μαθηματικά;» φιλοξενεί το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την πρωτότυπη περιοδεύουσα έκθεση «Σε τι χρειάζονται τα μαθηματικά;» φιλοξενεί από τις 3 ώς τις 31 Μαρτίου το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η έκθεση έχει στόχο να προβληματίσει, αλλά και να βοηθήσει στην κατανόηση της σημασίας των μαθηματικών.

38

Από το Παρίσι στην Ορλεάνη, από την Κοπεγχάγη στην Αθήνα και από την Αθήνα μετά στο Πεκίνο… Η πρωτότυπη περιοδεύουσα έκθεση, που ανάμεσα στα άλλα συνδέει τα μαθηματικά και με την τέχνη, θα κάνει στάση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τον Μάρτιο.

Με τίτλο «Σε τι χρειάζονται τα μαθηματικά;» η έκθεση που φιλοξενείται από το πρόγραμμα Megaron Plus, απευθύνεται στους νέους, τους καθηγητές και τους γονείς και στόχο έχει να προβληματίσει, αλλά και να βοηθήσει να κατανοηθεί η σημασία των μαθηματικών, που είναι μέρος της κληρονομιάς μας και της ανθρώπινης κουλτούρας.

Μέσα από τα εκθέματά της επιχειρεί να δείξει ότι τα μαθηματικά είναι εκπληκτικά ενδιαφέροντα, προσβάσιμα κι ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή.

Το τηλέφωνο, για παράδειγμα, οι πιστωτικές κάρτες, τα ταξίδια, η πρόβλεψη του καιρού και πολλά άλλα πράγματα εξαρτώνται άμεσα από τα μαθηματικά.

Το 2000 η Διεθνής Ένωση Μαθηματικών εγκαινίασε ένα πρόγραμμα, προκειμένου να κάνει προσιτά και δημοφιλή στο πλατύ κοινό τα μαθηματικά. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η ιδέα για μια περιοδεύουσα έκθεση που έγινε εφικτή με την υποστήριξη της UNESCO και της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών.

Κυριότεροι τίτλοι των θεμάτων της έκθεσης είναι: σχήματα στη φύση, τάξη και χάος, τέχνη και μαθηματικά, συμπτώσεις στη ζωή, πώς να γεμίσετε το διάστημα, κ.ά.

Η συγκεκριμένη έκθεση, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, θα διαρκέσει από τις 3 μέχρι τις 31 Μαρτίου, γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του προγράμματος Megaron Plus, που φιλοξενεί και τη διάλεξη του σπουδαίου Γάλλου μαθηματικού Λωράν Λαφόργκ την Πέμπτη 3 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024