Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ανώτατος δικαστικός διαψεύδει τον ισχυρισμό Χριστόδουλου ότι δεν γνώριζε τον Γιοσάκη

Ανώτατος δικαστικός διαψεύδει τον ισχυρισμό Χριστόδουλου ότι δεν γνώριζε τον Γιοσάκη

Ανώτατος δικαστικός λειτουργός κατέθεσε αυτοβούλως στον επιθεωρητή του Αρείου Πάγου Χρ.Μπαλτά ότι ο Ιάκωβος Γιοσάκης προσδιόρισε δύο συναντήσεις με τον κ. Χριστόδουλο στην Αρχιεπισκοπή. Ο αρχιμανδρίτης ήταν παρών καθ όλη τη διάρκεια των συναντήσεων.

28

Ανώτατος δικαστικός λειτουργός κατέθεσε αυτοβούλως στον επιθεωρητή του Αρείου Πάγου Χρ.Μπαλτά ότι ο Ιάκωβος Γιοσάκης προσδιόρισε δύο συναντήσεις με τον κ. Χριστόδουλο στην Αρχιεπισκοπή. Μάλιστα, ο αρχιμανδρίτης, τον οποίο ο Αρχιεπίσκοπος έχει δηλώσει πως δεν γνωρίζει, ήταν παρών καθ όλη τη διάρκεια των συναντήσεων.

«Δύο φορές, με τη μεσολάβηση του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη πήγα και επισκέφθηκα τον Μακαριώτατο, κύριο Χριστόδουλο. Η πρώτη επίσκεψη ήταν εθιμοτυπική. Και στις δύο συναντήσεις μας ήταν παρών ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης» φέρεται να είπε στον κ. Μπαλτά ο δικαστής.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι δύο συναντήσεις έγιναν το περασμένο εξάμηνο: η πρώτη έγινε με αφορμή την προαγωγή του δικαστή, ενώ για τη δεύτερη δεν δόθηκαν επαρκής εξηγήσεις και οι αρεοπαγίτες που διεξάγουν την έρευνα για τους επίορκους δικαστικούς εξετάζουν τους λόγους για τους οποίους ζητήθηκε.

Όπως αναφέρει η Απογευματινή, στην τελευταία αυτή συνάντηση συμμετείχαν 14 δικαστικοί. Το ραντεβού, όμως -σύμφωνα με εκκλησιαστικούς κύκλους που επικαλείται η εφημερίδα- κλείστηκε από τον τότε γραμματέα του Αρχιεπισκόπου, Σεραφείμ Κουλουσούσα, και η παρουσία του Γιοσάκη σε αυτήν προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του κ. Χριστόδουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΝΕΤ, ο ανώτατος δικαστής που κατέθεσε στον Χ.Μπαλτά είναι πρόεδρος Πρωτοδικών, ο οποίος είχε κληθεί να καταθέσει για το παραδικαστικό κύκλωμα. Ερωτηθείς για τον Ιάκωβο Γιοσάκη, ο δικαστής αναφέρθηκε στις δύο συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο, παρουσία του αρχιμανδρίτη.

Κατά τις ίδιες πληροφρίες η πρώτη συνάντηση έγινε το Φεβρουάριο, ενώ στη δεύτερη συμμετείχαν 17 δικαστικοί.

Ιεράρχης με 17 εκατ. δολάρια

Μετά την αποκάλυψη για την υπεράκτια εταιρεία του μητροπολίτη Παντελεήμονα, στο κεντρικό δελτίο της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 προβλήθηκε ρεπορτάζ, βάσει του οποίου ο μητροπολίτης Χίου Διονύσιος διαθέτει τέσσερις λογαριασμούς στις ΗΠΑ συνολικού ύψους 17 εκατ. δολαρίων, καθώς και θαλαμηγό.

Ο συγκεκριμένος μητροπολίτης μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, διατηρεί οικονομική σχέση με άλλο μητροπολίτη, το όνομα του οποίου ενεπλάκη στα τελευταία σκάνδαλα. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον μητροπολίτη Αττικής Παντελεήμονα.

Πάντως, με δηλώσεις του ο μητροπολίτης Χίου αρνήθηκε ότι έχει λογαριασμούς στο εξωτερικό, αλλά ανέφερε ότι έχει 250.000 ευρώ, τα οποία προορίζει για την οικονομική ενίσχυση σχολείων της Χίου. Ακόμη, αρνήθηκε ότι έχει στην κατοχή του θαλαμηγό, καθώς και ότι έχει σχέση με τον μητροπολίτη Αττικής. Τόνισε ότι θα δώσει όλες τις εξηγήσεις στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Θα ανακριθούν αρεοπαγίτες;

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα, στην υπόθεση Γιοσάκη (συγκεκριμένα σε μήνυση του αρχιμανδρίτη κατά του καθηγητή Θεολογίας Ξ.Παπαχαραλάμπους) εμπλέκεται και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Επίσης, ερευνάται από τον Αρειο Πάγο τυχόν εμπλοκή ενός αρεοπαγίτη σε άλλες παράνομες πράξεις, καθώς η γυναίκα του, η οποία είναι δικηγόρος, χειρίστηκε υπόθεση (αγωγή) γνωστού επιχειρηματία που έχει εμπλακεί στην υπόθεση για τις μετοχές-«φούσκες».

Την Τετάρτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσιος Παπαληγούρας αναμένεται να ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτρη Λινό να διενεργήσει ο ίδιος την προκαταρκτική εξέταση κατά του αντεισαγγελέα ή να την ανάθεση σε αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου.

Νέες παραπομπές δικαστών

Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Γ.Κάπος να παραπέμψει στην Oλομέλεια με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης πέντε δικαστές που υπηρετούν στον Πειραιά. Στη συνέχεια αναμένεται να υπάρξει και άλλο «πακέτο» δικαστών του Πειραιά που θα παραπεμφθούν με το ίδιο ερώτημα.

Oι πέντε εμπλέκονται σε υποθέσεις του Γιοσάκη, όπως και στην υπόθεση της αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα, όπου και πάλι πρωταγωνιστής είναι ο αρχιμανδρίτης.

Στις φυλακές του Κορυδαλλού οδηγείται την Τετάρτη ο ιερέας και στενός συνεργάτης του Γιοσάκη, Κύριλλος Σταυρόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στα Κύθηρα.

Τα τηλέφωνα του Βαβύλη

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Χώρα, ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο Απόστολος Βαβύλης και δύο που χρησιμοποιούσε ο υποστράτηγος ε.α. Γ.Τριανταφυλλάκης, ήταν χρεωμένα στη μοναστηριακή αδελφότητα Χρυσοπηγή, η οποία πλήρωνε τους λογαριασμούς.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έχουν τώρα εστιάσει τις έρευνές τους στο σταθερό τηλέφωνο που βρέθηκε στο διαμέρισμα της οδού Μελά στο Χολαργό. Ενδιαφέρον είναι ότι ο αριθμός του δεν είναι καταχωρημένος στους καταλόγους του ΟΤΕ, ούτε αναφέρεται ως απόρρητος και ενδεχομένως να ανήκει σε δημόσια υπηρεσία.

Οι έρευνες της αστυνομίας για τη σύλληψη του Βαβύλη συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, αλλά δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί τα ίχνη του.

Αργά το βράδυ της Τρίτης υπέβαλε την παραίτηση του ο πρόεδρος της επιτροπής παραλαβής του ασύρματου συστήματος επικοινωνίας της Αστυνομίας, αστυνομικός διευθυντής, Βασίλης Ταρνάρης, που φέρεται αναμεμειγμένος στην έκδοση της πλαστής ταυτότητας του Απόστολου Βαβύλη.

Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας βλέπουν νέα στοιχεία για τις σχέσεις του Απόστολου Βαβύλη με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Ο Πατριάρχης Ειρηναίος είχε δώσει κατάθεση στις ισραηλινές αρχές σχετικά με το παρασκήνιο της εκλογής και το ρόλο των Βαβύλη και Τριανταφυλλάκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024