Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι οικονομικές ανισότητες στο στόχαστρο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Οι οικονομικές ανισότητες στο στόχαστρο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Οι μεγάλες οικονομικές ανισότητες που παρατηρούνται στη χώρα βρέθηκαν στο στόχαστρο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, κατά το κήρυγμα της Κυριακής από το ναό της Αγίας Παρασκευής. Παράλληλα, χαρακτήρισε παράδεισο την Ελλάδα συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.

53

Οι μεγάλες οικονομικές ανισότητες που παρατηρούνται στη χώρα βρέθηκαν στο στόχαστρο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, κατά το κήρυγμα της Κυριακής από το ναό της Αγίας Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τόνισε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν οι «πολύ φτωχοί, που δεν έχουν να φάνε» και από την άλλη «βλέπει κανείς τις βίλες, τα κότερα, τη μεγάλη πολυτελή διαβίωση μερικών ανθρώπων».

Εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι στη συνέχεια ο κ. Χριστόδουλος χαρακτήρισε «παράδεισο» την Ελλάδα και προνομιούχους τους Έλληνες, συγκριτικά με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, γιατί -όπως είπε- έχουν θερμή πίστη, οικοδομούν συνεχώς εκκλησίες, τηρούν τις παραδόσεις και αντιστέκονται στην παγκοσμιοποίηση.

«Είμαστε και χριστιανοί και Έλληνες και αυτό είναι το μεγάλο μας προνόμιο μέσα σε τούτο τον κόσμο» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Χριστόδουλος έκανε συγκρίσεις πολιτικών συστημάτων και επέκρινε την παγκοσμιοποίηση, ενώ εξήρε το ρόλο της εκκλησίας καλώντας τους πιστούς να αντισταθούν.

«Εκείνοι οι οποίοι θέλουν να κυβερνήσουν τον κόσμο χωρίς να υπάρχουν αντιστάσεις και χωρίς να υπάρχουν εμπόδια, έχουν φροντίσει με τον οδοστρωτήρα της παγκοσμιοποίησης να τα ισοπεδώσουν όλα», σημείωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024