Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ουδεμία ανάμειξη ΕΤΑ στο μακελειό της Μαδρίτης, παραδέχεται τελικώς ο Ανχελ Αθέμπες

Ουδεμία ανάμειξη ΕΤΑ στο μακελειό της Μαδρίτης, παραδέχεται τελικώς ο Ανχελ Αθέμπες

Δέκα οκτώ ημέρες μετά το πρωτοφανές μακελειό στη Μαδρίτη ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Ανχελ Αθέμπες παραδέχεται για πρώτη φορά ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ με τις αιματηρές επιθέσεις.

51

Δέκα οκτώ ημέρες μετά το πρωτοφανές μακελειό στη Μαδρίτη ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Ανχελ Αθέμπες παραδέχεται για πρώτη φορά ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να συνδέει τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ με τις αιματηρές επιθέσεις που προκάλεσαν το θάνατο 190 ανθρώπων.

Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται τη Δευτέρα στην εφημερίδα ABC ο Ανχελ Αθέμπες απαντά λακωνικά στην ερώτηση εάν υπάρχει σήμερα οποιαδήποτε ένδειξη που συνδέει την ΕΤΑ με τις τρομοκρατικές επιθέσεις. «Στο πλαίσιο της έρευνας καμμία» ήταν η απάντηση του απερχόμενου επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας.

«Η ισλαμική τρομοκρατία είναι πολύ πολύπλοκη» απάντησε ο Ανχελ Αθέμπες στο ερώτημα «Ποιό ήταν το θεμελιώδες σφάλμα των ισπανικών κρατικών υπηρεσιών στις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου». Ο ίδιος, πάντως, δεν έδωσε στη δημοσιότητα κανένα επιπλέον στοιχείο για την πορεία των ερευνών.

Στις 11 Μαρτίου ο Αθέμπες είχε ανακοινώσει ότι η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ETA βρίσκεται πίσω από την τραγωδία. Έπειτα από την εμφάνιση των πρώτων ενδείξεων που έστρεφαν την έρευνα προς την εκδοχή της ισλαμικής τρομοκρατίας συνέχισε να επιμένει ότι «η ανάμειξη της ETA εξετάζεται κατά προτεραιότητα στο πλαίσιο των ερευνών».

Πάντως, ο Ανχελ Αθέμπες ξεκαθαρίζει μιλώντας στην ABC: «Δεν μετανιώνω για τίποτα. Δεν είπαμε κανένα ψέμα. Είπα στους Ισπανούς αυτό που πίστευα ότι πρέπει να γνωρίζουν, χωρίς να προκαταλάβω την έρευνα, αλλά με πλήρη διαύγεια. […] Πράξαμε αυτό που έπρεπε να πράξουμε χωρίς να σκεφτούμε τις επιπτώσεις που αυτό μπορούσε να έχει στις εκλογές».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024