Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έτος των κλωνανθρώπων το 2002, δηλώνει ο Παναγιώτης Zαβός

Έτος των κλωνανθρώπων το 2002, δηλώνει ο Παναγιώτης Zαβός

«Tο 2002 θα είναι έτος των κλωνανθρώπων» δηλώνει ο καθηγ. Π.Zαβός, προσθέτοντας ότι η ομάδα του «βρίσκεται ήδη σε αυτόν τον δρόμο». Επιστημονική βαρβαρότητα και τέλος της ελευθερίας χαρακτηρίζει την πιθανή επιτυχία του εγχειρήματος ο καθηγ. Σπύρος Σημίτης.

37

«Tο 2002 θα είναι έτος των κλωνανθρώπων» δηλώνει στην Καθημερινή, την Κυριακή, ο καθηγητής Παναγιώτης Zαβός, προσθέτοντας ένταση στα σενάρια για την εμφάνιση του πρώτου κλωνοποιημένου παιδιού.

Στην ερώτηση εάν παρακολουθεί γυναίκες που εγκυμονούν κλώνους αποφεύγει την ευθεία απάντηση, αλλά διευκρινίζει ότι «από τη σκοπιά των επιστημονικών δυνατοτήτων είμαστε ήδη ικανοί για την κλωνοποίηση του ανθρώπου». Για να σημειώσει στη συνέχεια ότι «η δική μου ομάδα βρίσκεται ήδη σ αυτόν τον δρόμο».

Απαντώνας στους επικριτές του ο Ελληνοκύπριος καθηγητής τονίζει: «Πολλοί φοβούνται τη δημιουργία σούπερμαν ή γενετικά τροποποιημένων παιδιών. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει στο μέλλον, αλλά θα χρειασθεί πολύ μεγαλύτερη επιστημονική γνώση. Είναι όμως υπόθεση των κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο να αποφασίσουν εάν θέλουν κάτι τέτοιο. Αλλά η πρώτη προϋπόθεση είναι να ξέρουν για ποιο πράγμα μιλούν. Ας απαγορεύσουν τα μεταλλαγμένα μωρά, αλλά ας ξέρουν τι ακριβώς είναι. Δεν μπορούν όμως να απαγορεύσουν την τεχνολογία της κλωνοποίησης. Oπως είπα και στο Kογκρέσο, το τζίνι βγήκε από το μπουκάλι και δεν πρόκειται να ξαναμπεί μέσα. Ας το κάνουμε τουλάχιστον να δουλέψει προς όφελός μας».

Ο κ.Ζαβός είναι από τους πρώτους επιστήμονες που παραδέχθηκαν ότι εργάζονται για την ανθρώπινη κλωνοποίηση.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Σπύρος Σημίτης -αδελφός του πρωθυπουργού- χαρακτηρίζει το γεγονός επιστημονική βαρβαρότητα και προειδοποιεί ότι τυχόν επιτυχία του εγχειρήματος «θα σημάνει το τέλος της ανθρώπινης ελευθερίας και εξέλιξης».

«H τεχνολογία αυτή θα διαμορφώσει μια κοινωνία υποταγής, σύμφωνα με τα θέλω των εκάστοτε κυβερνήσεων» υποστηρίζει.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024