Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έκανε την ανατροπή ο ΟΦΗ, περίπατος για τη Ξάνθη, νίκη για το Αιγάλεω

Έκανε την ανατροπή ο ΟΦΗ, περίπατος για τη Ξάνθη, νίκη για το Αιγάλεω

Σημαντικό «τρίποντο» για την Ξάνθη, καθώς επικράτησε 3-0 του Ακράτητου στην 14η αγωνιστική της Α εθνικής. Παράλληλα ο ΟΦΗ πήρε μεγάλη νίκη από τον Εθνικό Αστέρα αντρέποντας το 2-1 σε 2-3. Νέα νίκη-παραμονής για το Αιγάλεω 2-1 την Παναχαϊκή.

26

Σημαντικό «τρίποντο» για την Ξάνθη, καθώς επικράτησε 3-0 του Ακράτητου στην 14η αγωνιστική της Α εθνικής. Παράλληλα ο ΟΦΗ πήρε μεγάλη νίκη από τον Εθνικό Αστέρα αντρέποντας το 2-1 σε 2-3. Νέα νίκη-παραμονής για το Αιγάλεω 2-1 την Παναχαϊκή.


Μίλησε στο β ημίχρονο η Ξάνθη


Ενα «ξέσπασμα» της Ξάνθης στο β ημίχρονο, ήταν αρκετό για να φέρει τη νίκη με 3-0 επί του Ακράτητου και να διατηρήσει την ακριτική ομάδα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, μετά τους αγώνες της 14ης ημέρας. Οι γηπεδούχοι δυσκολεύθηκαν στο πρώτο ημίχρονο, καθώς εγκλωβίστηκαν από την άμυνα του Ακράτητου, όμως πέτυχαν τρία γκολ μέσα σε έξι λεπτά 57-63 και έφτασαν άνετα στην κατάκτηση των τριών βαθμών.


Κλείνοντας όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή του Στάουτσε, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν το «μηδέν» σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο. Στάθηκαν, βέβαια, και τυχεροί αν αναλογιστεί κανείς ότι το σουτ του Βάλλα στο 13 «σταμάτησε» στο δοκάρι του Λιθουανού τερματοφύλακα.


Όμως, από την άλλη πλευρά θα μπορούσαν να έχουν προηγηθεί αν ο Βελέντζας ήταν πιο ψύχραιμος (σούταρε άουτ) στην πιο αξιόλογη αντεπίθεση του Ακράτητου, στο 31΄.


Όσο δύσκολα φάνηκαν τα πράγματα για τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, τόσο… απλοποιήθηκαν στην επανάληψη. Στο 57ο λεπτό μετά από σέντρα του Λαμπριάκου, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Αμπντεραχίμ Ουακίλι πλάσαρε ψύχραιμα τον Στάουτσε και «έγραψε» το 1-0. Αυτό το γκολ άλλαξε την ισορροπία του Ακράτητου, που αναγκάστηκε να βγει μπροστά, αφήνοντας εκτεθειμένη την άμυνά του.


Αυτό το εκμεταλλεύθηκε με τον ιδανικό τρόπο η Ξάνθη, που άλλωστε δεν βρίσκεται τυχαία στην πέμπτη θέση του πρωταθλήματος. Στο 60 ο Σταύρος Λαμπριάκος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση και με δυνατό σουτ πραγματοποίησε το 2-0, ενώ στο 63 ήταν η σειρά του Βραζιλιάνου Τεράο, με απ ευθείας φάουλ, να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα πετυχαίνοντας ένα εντυπωσιακό γκολ.


Ξάνθη: Μπούτσεκ, Γελαδάρης, Βάλλας, Κεχαγιάς, Παπαδημητρίου, Γκάγκερ, Λάιτνερ, Λαμπριάκος, Καούνος (71΄ Πέτρου), Ουακίλι (89΄ Μπα), Πρίττας (57΄ Τεράο)
Ακράτητος: Στάουτσε, Χάβος, Ηλιόπουλος, Κουτσοκώστας (46΄ Τόγιας), Μαγκαφίνης, Μεσέρδης, Ποζαπαλίδης, Μικουλένας (57΄ Κολλιάκος), Τάτσης (81΄ Ραζανάουσκας), Τσβετάνοφ, Βελέντζας







Μεγάλη νίκη του ΟΦΗ


Σπουδαία νίκη πήρε ο ΟΦΗ καθώς αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ κατάφερε να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς με 3-2 από τον Εθνικός Αστέρα, χάρη σε τέρματα που επιτεύχθηκαν τα τελευταία πέντε λεπτά.


Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Εθνικός Αστέρας άνοιξε το σκορ, χάρη σε ένα ευθύβολο σουτ του Στέφανου Μπασινά, λίγο έξω από την περιοχή. Η αντίδραση του ΟΦΗ ήταν άμεση και στο 7΄ ο Ιορδανίδης ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει την ισοφάριση, όμως ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης, με τις άκρες των δακτύλων του, ακούμπησε τη μπάλα όσο χρειαζόταν για να βρει στο σοκάρι και στη συνέχεια να καταλήξει κόρνερ.


Το ίδιο εντυπωσιακά, ο γκολκίπερ του Αστέρα απέκρουσε το σουτ του Μουνιόζ στο 24, όμως δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε στην αμέσως επόμενη φάση… Ο Μουνιόζ ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ, η άμυνα των γηπεδούχων αδράνησε κι ο Κώτσιος δεν δυσκολεύθηκε από κοντά να γράψει το 1-1.


Στο 29΄ οι Καισαριανιώτες πήραν ξανά «κεφάλι» στο σκορ. Μετά από μια βαθιά μπαλιά, ο Αριάν Μπεκιάι έδειξε να ελέγχει τη φάση, όμως μπερδεύτηκε με τον Κώτσιο και ο Παπαδημητρίου που καιροφυλακτούσε έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.


Στην επανάληψη οι αλλαγές του Νίκου Σαμαρά δεν έφεραν άμεσο αποτέλεσμα και σ΄αυτό το σημαντικότερο ρόλο έπαιξε η πολύ θετική παρουσία (για πολλοστή φορά φέτος) του Μιχαηλίδη.


Κάποια σουτ (Νιόπλιας, Σοάρες) εξουδετερώθηκαν από τον 27χρονο τερματοφύλακα και όλα έδειχναν ότι οι Καισαριανιώτες είχαν «αγκαλίασει» τη νίκη, όμως, ο ΟΦΗ χτύπησε στο τέλος. Στο 87ο λεπτό, όταν ο Σοάρες έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, βρέθηκε απέναντι στον Μιχαηλίδη και δεν έχασε την ευκαιρία, πλάσαρε ψύχραιμα και ισοφάρισε.


Δύσκολα μπορούσαν να συμβιβαστούν οι γηπεδούχοι με την ιδέα της ισοπαλίας, πόσο μάλλον με την ήττα. Στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού, μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Κώτσιο, ο οποίος με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-2.


Εθνικός Αστέρας: Μιχαηλίδης, Πάβλοβιτς, Λαγός, Τσαλικης, Παπαδημητρίου (54΄ Θεοχαρόπουλος, 73΄ Λιούντμπεργκ), Τραιανταφύλλου, Μπασινάς, Μπάντοβιτς (15΄ Ξάνθης), Ποδαράς, Ετουσέι, Κοντόπουλος.
ΟΦΗ: Μπεκιάι, Μπελεβώνης, Δερμιτζάκης (75΄ Ρουμπάκης), Κολιτσιδάκης, Κώτσιος, Μοσχογιάννης, Δέντσας, Νιόπλιας (61΄ Σταυρακάκης), Μουνιόζ, Σοάρες, Ιορδανίδης.


Πολύτιμη νίκη για Αιγάλεω


Αλμα σωτηρίας για το Αιγάλεω, που επικράτησε 2-1 της Παναχαϊκής στο γήπεδο του Κορυδαλλού και αναρριχήθηκε στην 10η θέση της βαθμολογίας.


Οι (τυπικά) γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με γκολ από τα… αποδυτήρια. Μόλις στο 1ο λεπτό, λοιπόν, μετά από παράλληλη μπαλιά Νικολόπουλου, με προβολή ο Αγρίτης πρόλαβε τους αμυντικούς της Παναχαϊκής και τον Μπαλτιμά και έγραψε το 1-0. Από εκεί και πέρα ο Γιώργος Χατζάρας ήξερε ότι έπρεπε να διαφυλάξει αυτό το σκορ, έστω κι αν το προβάδισμα είχε έλθει πολύ νωρίς.



Στο 28ο λεπτό, ο Αγρίτης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από εκτέλεση φάουλ του Παπουτσή, όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφ-σάιντ. Παρ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι δεν διαμαρτυρήθηκαν καθόλου, αλλά επικεντρώθηκαν στην προσπάθειά τους να διαφυλάξουν το πολύτιμο προβάδισμα.


Στο δεύτερο ημίχρονο, και ενώ τα πράγματα δεν βελτιώνονταν ούτε στο ελάχιστο για τους Πατρινούς, ο Σπύρος Λιβαθηνός προσπάθησε να αλλάξει τον ρου του παιχνιδιού, ρίχοντας στον αγωνιστικό χώρο τους Μουγκφίρ, Βούκσεβιτς.


Ο Βούκσεβιτς έφτασε κοντά στο γκολ στο 67 όταν με κεφαλιά υποχρέωσε τον Μπίκιτς σε θεαματική (όσο και δύσκολη) επέμβαση. Και πάνω που η Παναχαϊκή έδειξε σημάδια ανάκαμψης, το Αιγάλεω «καθάρισε» το ματς.


Στο αμέσως επόμενο λεπτό (68) ο Φωτάκης με εκπληκτικό αριστερό βολέ έξω από την περιοχή, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Μπαλτιμά και διαμόρφωσε το 2-0.


Η Παναχαϊκή μείωσε με πέναλτι του Κατσουράνη στο 81, ενώ την «εσχάτη των ποινών» είχε κερδίσει ο Βούκσεβιτς που ανετράπη από τον Αλεξόπουλο. Όμως, ήταν πλέον αργά και το 2-1 χάρισε στο Αιγάλεω μια υπερπολύτιμη νίκη.


Αιγάλεω: Μπίκιτς, Παπουτσής, Μεϊδάνης, Αλεξόπουλος, Ουάνγκα, Ντελ Σινιόρι (90΄ Αλόνσο), Αγρίτης, Χλωρός (58΄ Συμεωνίδης), Φωτάκης, Ψωμάς, Νικολόπουλος (73΄ Μπαϊκούσα)
Παναχαϊκή: Μπαλτιμάς, Λυγνός, Παπαδόπουλος, Κεφαλάς, Μπαντάς (60΄ Βούκσεβιτς), Ιωάννου, Κατσουράνης, Κωστής, Ιστιόλ, Γκουζιώτης (73΄ Κομπαγιάσι), Αμπελάς (57΄ Μουγκφίρ)


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)
ΑΕΚ 30
Ολυμπιακός 29
ΠΑΟΚ 28
Παναθηναϊκός 27
Ξάνθη 25
ΟΦΗ 21
Ηρακλής 21
Αρης 20
Πανιώνιος 16
Αιγάλεω 12
Εθνικός Αστέρας 12
Ιωνικός 11
Ακράτητος 9
Παναχαϊκή 7

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024