Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ένα νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο «κάθε μήνα» υπόσχεται ο όμιλος VW από το 2019

Ένα νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο «κάθε μήνα» υπόσχεται ο όμιλος VW από το 2019

Ο επικεφαλής του VW Group αποκάλυψε, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου, ορισμένες ακόμα πτυχές του φιλόδοξου σχεδίου βάσει του οποίου θα ενορχηστρωθεί η "ηλεκτρική αντεπίθεση" του γερμανικού ομίλου.

Τα φιλόδοξα σχέδια του VW Group για την παραγωγή ηλεκτροκίνητων ξεδίπλωσε ο επικεφαλής του ομίλου, Matthias Muller στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου για το 2017.

Ο στόχος είναι η παραγωγή τριών εκατομμυρίων αυτοκινήτων με ηλεκτρική τεχνολογία ετησίως έως το 2025, αριθμός που θα προκύψει συνδυαστικά και από τις 12 αυτοκινητοβιομηχανίες οι οποίες στεγάζονται στο VW Group.

Για αυτόν τον σκοπό, όπως διευκρίνισε, ο Matthias Mueller, η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων θα πραγματοποιείται σε 16 εργοστάσια του ομίλου ανά τον κόσμο, ήδη από το 2022.

Αποκάλυψε επίσης ότι σε Ευρώπη και Κίνα, τις δύο μεγαλύτερες αγορές για τον όμιλο έχουν ήδη επιλεγεί οι εταίροι και οι προμηθευτές που θα συνδράμουν στην υλοποίηση του ηλεκτρικού σχεδίου και έχουν υπογραφεί αντίστοιχες συμφωνίες ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου από την επόμενη χρονιά, το VW Group θα λανσάρει ένα νέο, ηλεκτρικής τεχνολογίας αυτοκίνητο «κυριολεκτικά κάθε μήνα» με απώτερο σκοπό «τη δημιουργία του μεγαλύτερου στόλου ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο».

Στη γλώσσα των αριθμών αυτό μεταφράζεται σε 80 νέα ηλεκτροκίνητα μοντέλα έως το 2025 και από τις 12 φίρμες που απαρτίζουν τον όμιλο, ενώ σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, το επόμενο βήμα θα είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός της γκάμας ο οποίος προβλέπει μια ηλεκτρική έκδοση για κάθε ένα από τα 300 μοντέλα που διαθέτουν οι φίρμες του ομίλου έως το 2030.

Όπως είναι αναμενόμενο το «μεγαλύτερο βάρος» των ηλεκτρικών σχεδίων του ομίλου θα αναλάβουν να επωμιστούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες ευρείας απήχησης τις οποίες στεγάζει και στις οποίες εκτός από την φερώνυμη φίρμα, περιλαμβάνονται οι Skoda, Seat ενώ σημαίνοντα ρόλο στο νέο ηλεκτρικό τοπίο θα διαδραματίσουν και οι Audi και Porsche.

Ήδη η VW έχει ανακοινώσει τη δημιουργία ξεχωριστής φίρμας με τα διακριτικά I.D. υπό την οποία θα λανσάρονται τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της. Το πρώτο του νέου, I.D. είδους αναμένεται από το 2019 με την μορφή ενός ηλεκτρικού hatchback με τα διακριτικά της VW ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Audi έχει ήδη ξεκινήσει να δέχεται παραγγελίες για το επίσης αμιγώς ηλεκτροκίνητο E-Tron.

H Porsche έχει επίσης ανακοινώσει την παραγωγή της πρώτης αμιγώς ηλεκτροκίνητης πρότασής από το 2019 με «οδηγό» τo πρωτότυπο Μission E, ενώ Skoda και Seat θα αποκτήσουν τις δικές τους ηλεκτροκίνητες προτάσεις από το 2020.

auto.in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024