Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Toyota αναδεικνύεται ως η αυτοκινητοβιομηχανία με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη για το 2017

Η Toyota αναδεικνύεται ως η αυτοκινητοβιομηχανία με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη για το 2017

Η εταιρεία αναλύσεων για τον κλάδο του αυτοκινήτου, Jato Dynamics, δημοσιοποίησε τα δεδομένα της ετήσιας έρευνας της σύμφωνα με τα οποία η Toyota αναδεικνύεται για το 2017, η «καθαρότερη» αυτοκινητοβιομηχανία της γηραιάς ηπείρου σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η ιαπωνική φίρμα προσθέτει μια ακόμα πρωτιά στο φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ της, κατακτώντας τον τίτλο της αυτοκινητοβιομηχανίας με τις χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρώπη για το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας έρευνας της εταιρείας αναλύσεων για τον κλάδο του αυτοκινήτου, Jato Dynamics.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη της Toyota στην κορυφή της λίστας με τις πιο «καθαρές» σε επίπεδο CO2 αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης διαδραμάτισε η απήχηση των υβριδικών της τα οποία το 2017 αντιστοιχούν σχεδόν στο ήμισυ των συνολικών πωλήσεων της ιαπωνικής φίρμας στη γηραιά ήπειρο.

Ως αποτέλεσμα ο μέσος όρος εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα του στόλου πωληθέντων της ιαπωνικής φίρμας για το συγκεκριμένο διάστημα στην Ευρώπη περιορίστηκε σε 101,2 γρ./χλμ. μέγεθος που παράλληλα με την περιβαλλοντική του «αξία» εξασφαλίζει στην ιαπωνική φίρμα και αυτόν της αποδοτικότερης φίρμας σε επίπεδο κατανάλωσης καυσίμου, μιας και αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση 3,8 λίτρων 100 χλμ./ώρα.

Παράλληλα αξίζει να σημειωθεί ότι η Toyota κατάφερε να βελτιώσει την «επίδοσή» της σε σχέση με τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 2,7 γρ./χλμ. CO2 σε σχέση με το 2016.

Για την ιστορία σύμφωνα με την κατάταξη της Jato Dynamics, τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα με τις εταιρείες με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην Ευρώπη βρέθηκε η Peugeot με 104,5 γρ./χλμ. και στην τρίτη η Citroen με 105,5 γρ./χλμ.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας της Jato Dynamics, το 2017 αποτέλεσε μια «κακή» χρονιά για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα των αυτοκινήτων στην Ευρώπη, καθώς οι σχετικές τιμές αν και οριακά (0,3 γρ./χλμ.) αυξήθηκαν για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία.

Σε ο,τι αφορά την μεθοδολογία βάσει της οποίας προκύπτουν τα παραπάνω αποτελέσματα, σημειώνεται ότι υπολογίζονται βάσει του πραγματικού αριθμού των πωληθέντων αυτοκινήτων εκάστοτε φίρμας μια δεδομένη χρονική περίοδο –εν προκειμένω το 2017, συναρτήσει φυσικά των μεγεθών εκπομπών CO2 που δηλώνουν οι εταιρείες για κάθε μοντέλο και έκδοση.

auto.in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024