Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
O Κύπριος επιχειρηματίας που έδιωξε τον Τραμπ από τον Παναμά

O Κύπριος επιχειρηματίας που έδιωξε τον Τραμπ από τον Παναμά

Ένα εξαιρετικό ρεπορτάζ δημοσιεύει ο Φιλελεύθερος στην Κύπρο που αναφέρεται στη μάχη που έδωσε επιχειρηματίας με τον... κολοσσό Ντόναλντ Τραμπ και τον κέρδισε.

Ενα εξαιρετικό ρεπορτάζ δημοσιεύει ο Φιλελεύθερος στην Κύπρο που αναφέρεται στη μάχη που έδωσε επιχειρηματίας με τον… κολοσσό Ντόναλντ Τραμπ και τον κέρδισε.

O Κύπριος επιχειρηματίας Ορέστης Φιντικλής κέρδισε δικαστική διαμάχη με τον Όμιλο Trump για την κυριότητα στο ξενοδοχείο Trump Ocean Club στον Παναμά και κατάφερε να πάρει τη διαχείριση του ξενοδοχείου αλλά και να «σβήσει» το όνομα Trump από την ταμπέλα.

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο όταν ο κ. Φιντικλής συμφώνησε με την εταιρία που κατείχε την πλειοψηφία των μετοχών του Ocean Club για εξαγορά της συμμετοχής της έναντι 25 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Όμιλος Τραμπ δεν αντιτάχθηκε στη συμφωνία με την προϋπόθεση ότι δεν θα άλλαζε κάτι ως προς τη δική της συμμετοχή στη διαχείριση των ξενοδοχείων. Αυτό άλλαξε τον Οκτώβριο όταν σε συνάντηση των μετόχων ψηφίστηκε η αλλαγή της διαχείρισης. Η αιτιολογία ήταν ότι η κακή διαχείριση εκ μέρους του ομίλου Τραμπ οδήγησε σε μείωση των εσόδων του ξενοδοχείου και σε περιορισμένες κρατήσεις. Μάλιστα ο κ. Φιντικλής ζητάει μέσω δικαστηρίων αποζημιώσεις ύψους 15 εκατομμυρίων δολαρίων από την πλευρά Τραμπ.

Από τότε ξεκίνησε νομική διαμάχη σε Παναμά, Νέα Υόρκη και Ντελάγουεαρ καθώς επίσης και διαδικασία διεθνούς διαιτησίας η οποία ολοκληρώθηκε μόλις χθες με τους δικαστικούς επιδότες να κοινοποιούν την απόφαση του δικαστηρίου στους εκπροσώπους του Ομίλου Τραμπ και να τους απομακρύνουν από το ξενοδοχείο.

Ο κ. Φιντικλής που ήταν παρόν ξενοδοχείο την ώρα που οι δικηγόροι του και οι δικαστικοί προσπαθούσαν να αποφύγουν τους φρουρούς του Τραμπ και να επιδώσουν την απόφαση μόλις ολοκληρώθηκε η απομάκρυνση των εκπροσώπων του Τραμπ κάθισε στο πιάνο και τραγούδησε το «Ακορντεόν» του Μάνου Λοίζου, μία ενέργεια που τα διεθνή ΜΜΕ χαρακτήρισαν σημειολογική.

Την ίδια ώρα υπάλληλος του ξενοδοχείου έβγαλε από την επιγραφή του ξενοδοχείου την αναφορά στο όνομα του Αμερικάνου προέδρου.

Εκπρόσωποι του ομίλου Τραμπ, αρκέστηκαν να σχολιάσουν ότι η υπόθεση δεν έχει κλείσει και ότι θα συνεχιστεί η δικαστική διαμάχη καθώς επίσης και η διαδικασία στο διεθνές διαιτητικό δικαστήριο. Από την άλλη στα ρεπορτάζ τους τόσο οι New York Times όσο και η Washington Post δίνουν πολιτική διάσταση στην υπόθεση αφού δεν αποκλείεται διπλωματική παρέμβαση των ΗΠΑ προς την κυβέρνηση του Παναμά.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024