Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
WRC: Πιθανή η επιστροφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην Αφρική

WRC: Πιθανή η επιστροφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην Αφρική

Την αναβίωση του “Safari Rally” επιθυμούν τόσο η Κένυα όσο και πρόεδρος της FIA J. Todt, γεγονός που αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες επιστροφής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην αφρικανική ήπειρο.

Μπορεί το «δικό» μας Ράλλυ Ακρόπολις να παραμένει εκτός «χάρτη» για τη διοργανώτρια αρχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, δεν συμβαίνει το ίδιο ωστόσο και για το θρυλικό “Rally Safari”.

Μάλιστα, δεδομένης της πρόθεσης του προέδρου της FIA, J. Todt, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι να επιστρέψει στην αφρικανική ήπειρό με σκοπό να προάγει την ασφάλεια στους δρόμους αλλά και την προσπάθεια των κυβερνητικών αρχών της Κένυας, οι πιθανότητες αναβίωσης του “Rally Safari” είναι αρκετές.

Η κυβέρνηση της Κένυας έχει ήδη συγκεντρώσει για τον σκοπό αυτό το ποσό των 2 εκατομμυρίων βρετανικών λυρών, ευελπιστώντας πως το 2020 θα καταφέρει να επιστρέψει στο καλεντάρι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Από την πλευρά του, ο J. Todt, o οποίος έχει συμμετάσχει στον συγκεκριμένο αγώνα από τη θέση του συνοδηγού οκτώ φορές, βλέπει τη διεξαγωγή του “Rally Safari” ως μια ευκαιρία ανάδειξης την οδικής ασφάλειας στην αφρικανική ήπειρο.

Τελευταία φορά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι «ταξίδεψε» στην αφρικανική ήπειρο ήταν το 2002. Έκτοτε, ο συγκεκριμένος αγώνας συμμετείχε στο «Intercontinental Rally Challenge» και στο αφρικανικό πρωτάθλημα ράλι.

auto.in.gr

Sports in

Συνάντησε τον Νεϊμάρ ο Τσιτσιπάς

Συνάντηση αστέρων ανάμεσα σε Στέφανο Τσιτσιπά, Ντέιβιντ Μπέκαμ και Νεϊμάρ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024