Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Tέλος τα κορίτσια του grid από την Formula 1

Tέλος τα κορίτσια του grid από την Formula 1

Την απόφαση να αποσύρει τις γυναικείες παρουσίες από τα grid πήρε η διοργανώτρια αρχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1, θεωρώντας πως η συγκεκριμένη πρακτική δεν αρμόζει στις αξίες πρεσβεύει ο θεσμός.

Μία από τις λιγοστές, ομολογουμένως, αλλαγές που πρόκειται να ζήσουν οι θεατές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1 τη φετινή αγωνιστική σεζόν είναι η απουσία των περίφημων “grid girls”.

Η απόφαση πάρθηκε από τη Liberty Media και αποτελεί μέρος της προσπάθειας που καταβάλλουν τα νέα «αφεντικά» της Formula 1 ώστε να αλλάξει το προφίλ του θεσμού.

«Την προηγούμενη χρονιά εξετάσαμε ορισμένους τομείς που θεωρήσαμε πως χρειάζεται να επικαιροποιηθούν ώστε να ανταποκρίνονται περισσότερο στο όραμά μας για τον θεσμό».

«Ενώ η πρακτική της παρουσίας των κοριτσιών στο grid αποτέλεσε βασικό εργαλείο της Formula 1 εδώ και δεκαετίες, θεωρούμε ότι αυτό το έθιμο δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες του brand και είναι σαφώς αντίθετο με τα σημερινά κοινωνικά πρότυπα».

«Δεν πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη πρακτική είναι κατάλληλη ή σχετική με τη Formula 1 και τους οπαδούς της, παλιούς και νέους, σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε σχετικά ο εμπορικός διευθυντής της Formula 1, Sean Bratches.

Να σημειώσουμε ότι στο παρελθόν έχουν κατηγορηθεί ακόμα και πιλότοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος για σεξιστική συμπεριφορά με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα του L. Hamilton που κατά τη διάρκεια απονομής θέλησε να… μοιραστεί τη σαμπάνια του με αιθέρια παρουσία που συνόδευε του οδηγούς στο βάθρο των νικητών.

auto.in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024