Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Απεργούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Απεργούν αύριο οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαίου για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το οποίο καταργεί το δικαίωμα της απεργίας στα Πρωτοβάθμια Σωματεία. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) προκηρύσσει24ωρη απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαίου για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου το οποίοκαταργεί το δικαίωμα της απεργίαςστα Πρωτοβάθμια Σωματεία. Στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί της Θεσσαλονίκης.

Την απεργία της ΕΙΝΑΠ στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση της 12ης Ιανουαρίου.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τα νοσοκομεία Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης θα λειτουργούν με ιατρικό προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνον έκτακτα περιστατικά.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η απεργία γίνεται «για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία, την απαγόρευση των πλειστηριασμών της λαϊκής κατοικίας, την υπογραφή νέας κλαδικής συμφωνίας, σταθερό ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, για πενθήμερη εργασία, εξάωρη ημερησίως και 38ωρη εβδομαδιαίως, με μία ενεργή εφημερία την εβδομάδα και ρεπό την επόμενη μέρα, για την αποκατάσταση των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών απωλειών, για να μην απολυθεί κανένας επικουρικός επιμελητής και κανένας συμβασιούχος, για την κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης και για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία».

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024