Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπάρχει το κουμπί των Τραμπ και Κιμ;

Υπάρχει το κουμπί των Τραμπ και Κιμ;

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε μια επικοινωνιακή «μάχη» ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονκ Ουν για το… ποιος έχει το μεγαλύτερο κουμπί. Ένα κουμπί που κανείς δεν έχει δει, όμως για χρόνια έχει συνδεθεί με πυρηνική επίθεση, ενώ Τραμπ και Γιονγκ Ουν το αναφέρουν από καιρού εις καιρόν. Ο λόγος που δεν το έχει δει κανείς αυτό το κουμπί είναι γιατί δεν υφίσταται! Ούτε στο γραφείο του Τραμπ, ούτε πουθενά, δεν υπάρχει κάποιο κουμπί που το πατάς και εκτοξεύονται οι πυρηνικοί πύραυλοι.

Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε μια επικοινωνιακή «μάχη» ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονκ Ουν για το… ποιος έχει το μεγαλύτερο κουμπί. Ένα κουμπί που κανείς δεν έχει δει, όμως για χρόνια έχει συνδεθεί με πυρηνική επίθεση, ενώ Τραμπ και Γιονγκ Ουν το αναφέρουν από καιρού εις καιρόν.

Ο λόγος που δεν το έχει δει κανείς αυτό το κουμπί είναι γιατί δεν υφίσταται! Ούτε στο γραφείο του Τραμπ, ούτε πουθενά, δεν υπάρχει κάποιο κουμπί που το πατάς και εκτοξεύονται οι πυρηνικοί πύραυλοι.

Το κουμπί, βέβαια, έχει τη χρησιμότητα του, όπως εξηγούν με δημοσίευμα τους οι New York Times. Χρησιμοποιείται με σκοπό να δείξει ευκολία, την ταχύτητα και πάνω από όλα την κυριαρχία αυτού που θα είχε στην εξουσία του το συγκεκριμένο κουμπί.

Μια γελοιογραφία για τα… κουμπιά του Τραμπ

Πως εδραιώθηκε η έκφραση «το κουμπί»

Η έκφραση «δάχτυλο στο κουμπί» έχει τις ρίζες της στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και στα «κουμπιά πανικού», όπου με το πάτημα του ο πιλότος ενός αεροπλάνου χτυπούσε ένα κουδούνι για να ενημερώσει το πλήρωμα ότι πρέπει να πηδήξουν μιας και το αεροσκάφος έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.

Επίσης ο πρόεδρος, Ρίτσαρντ Νίξον, είχε πει πως κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ, ήθελε οι Βιετναμέζοι να πιστεύουν ότι είναι ένας τρελός, ο οποίος δεν μπορεί να περιοριστεί «όταν είναι θυμωμένος και έχει το χέρι του πάνω στο κουμπί».

Ενώ στην προεκλογική περίοδο το 2016, η Χίλαρι Κλίντον είπε για τον αντίπαλο της: «Ο Τραμπ δεν θα έπρεπε να έχει το δάχτυλο του στο κουμπί, ούτε τα χέρια του στην οικονομία μας».

Κουμπί δεν υπάρχει, αλλά υπάρχει… βαλίτσα

Τι φαίνεται να παίρνει τη θέση του κουμπιού; Μια βαλίτσα. Η βαλίτσα αυτή βρίσκεται πάντα μαζί με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών σε απόσταση λίγων μέτρων από εκείνον. Την κρατάει ένας από τους 5 άντρες ασφαλείας που έχει.

Μέσα, σύμφωνα με τον πρώην διευθυντή του στρατιωτικού γραφείου του Λευκού Οίκου, Μπιλ Γκάλεϊ, η βαλίτσα αυτή περιέχει ένα εγχειρίδιο για το πώς γίνεται μια επίθεση, συμπεριλαμβάνοντας μια λίστα με διάφορες τοποθεσίες.

Επίσης μέσα συμπεριλαμβάνεται το «μπισκότο». Έτσι ονομάζεται η κάρτα, η οποία επάνω έχει κάποιους κωδικούς που χρειάζεται ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών για να πιστοποιήσει την ταυτότητα του.

Στη βαλίτσα επίσης υπάρχει και μια λίστα με τοποθεσίες που μπορεί να κρυφτεί ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε μια περίπτωση πυρηνικής επίθεσης.

Πως πραγματοποιείται μια πυρηνική επίθεση από τις ΗΠΑ

Η απόφαση για πραγματοποίηση μιας πυρηνικής επίθεσης βρίσκεται εξ ολοκλήρου στα χέρια του Τραμπ και μιας πολύ μικρής ομάδας στρατιωτικών που κουβαλούν τη βαλίτσα.

Την απόφαση παίρνει ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών. Στη συνέχεια επικοινωνεί με τον αρχιστράτηγο στο Πεντάγωνο που θα πραγματοποιήσει την εκτόξευση και εφόσον επιβεβαιώσει τα στοιχεία του, με τους κωδικούς που βρίσκονται στο «μπισκότο», έχει όλη τη δύναμη να διατάξει εκτόξευση πυρηνικής βόμβας.

Πως μπορεί ο Κιμ Γιονγκ Ουν να εκτοξεύσει πύραυλο;

Το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας παραμένει μυστικό, όμως είναι απίθανο και για τον Κιμ να έχει το κουμπί στο γραφείο του όπως δήλωσε πριν από λίγες μέρες.

«Δεν πρόκειται περί απειλής, αλλά πραγματικότητα ότι έχω ένα κουμπί πυρηνικής έκρηξης στο γραφείο μου», ήταν τα λόγια του ηγέτη της Β. Κορέας με τον διεθνή Τύπο να εκφράζει τις αμφιβολίες του.

Όπως αναφέρουν οι New York Times, οι πύραυλοι της Β. Κορέας πιστεύεται ότι γεμίζουν από υγρό καύσιμο πυραύλων. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει ο κάθε πύραυλος να γεμιστεί πριν εκτοξευθεί, αφού δεν μπορούν να αποθηκεύονται γεμάτοι. Μια τέτοια διαδικασία θα χρειαστεί ώρες για να ολοκληρωθεί.

Υπάρχει ένα κουμπί…

Βέβαια υπάρχει ακόμα μια αλήθεια. Υπάρχει ένα μικρό κόκκινο κουμπί πάνω στο γραφείο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και αποκαλύφθηκε σε μια φωτογραφία πρόσφατη.

Αυτό το κουμπί βέβαια, σε αντίθεση με το άλλο, το πατάνε πολύ συχνά οι κάτοχοι του γραφείου, μιας και χρησιμοποιείται για να καλέσει έναν τους υπηρέτες και να τους ζητήσει ότι χρειάζεται, όπου σύμφωνα με ρεπορτάζ στην περίπτωση του Τραμπ είναι πολλά αναψυκτικά διαίτης!

in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024