Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Nissan αποκαλύπτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης που διαβάζει τη σκέψη

H Nissan αποκαλύπτει σύστημα αυτόνομης οδήγησης που διαβάζει τη σκέψη

Η ιαπωνική φίρμα θα παρουσιάσει στο CES του Las Vegas ένα πρωτότυπο σύστημα αυτόνομης οδήγησης το οποίο υπόσχεται να μετατρέπει όσα σκέφτεται ο οδηγός σε σαφείς εντολές για το αυτοκίνητο, επιτρέποντας έτσι ένα μεγαλύτερο βαθμό ελέγχου στις τεχνολογίες αυτόματου πιλότου αλλά και μια οδήγηση προσαρμοσμένη στις εκάστοτε απαιτήσεις του οδηγού.


H ιαπωνική φίρμα αποκαλύπτει τις πρώτες λεπτομέρειες για ένα πρωτότυπο καινοτόμο σύστημα αυτόνομης οδήγησης το οποίο θα παρουσιάσει σύντομα στην έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας CES του Las Vegas και το οποίο επιχειρεί τη διασύνδεση του ανθρώπινου εγκεφάλου με το αυτοκίνητο για πιο διαισθητική και αποτελεσματική λειτουργία του «αυτόματου πιλότου».

Το νέο πρωτότυπο σύστημα Brain to Vehicle το οποίο αποτελεί μέρος των τεχνολογιών Intelligent Mobility της Nissan, διαβάζει μέσω μιας ειδικής συσκευής την οποία φορά ο οδηγός, τις σκέψεις του και τις «μεταφέρει» στα έξυπνα συστήματα του αυτοκινήτου.

Για την ακρίβεια, η συσκευή την οποία καλείται να φορέσει ο οδηγός ανιχνεύει τα ηλεκτρικά κύματα του εγκεφάλου του και τα μεταφράζει σε σαφείς εντολές για το σύστημα αυτόνομης οδήγησης. Έτσι αν ο οδηγός βρεθεί σε συνθήκες όπου το αυτοκίνητο πρέπει να φρενάρει, να στρίψει ή να επιταχύνει αρκεί απλώς να το σκεφτεί και το αυτοκίνητο θα εκτελέσει την εντολή.

Επίσης, σύμφωνα με τις συστάσεις το εν λόγω σύστημα μπορεί επίσης να ανιχνεύει και τη διάθεση του οδηγού προσαρμόζοντας ανάλογα και το οδηγικό στυλ του αυτοκινήτου. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι όσο ουτοπικά και αν ακούγονται αυτά, η αλήθεια είναι το εν λόγω σύστημα αποτελεί καρπό ερευνών επτά ετών και εξελίχθηκε σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Λωζάνης ενώ αντιπροσωπεύει ένα σαφές δείγμα του τρόπου με τον οποίο η Nissan αντιμετωπίζει το κεφάλαιο αυτόνομη οδήγηση.

Χαρακτηριστική ως προς αυτό είναι η τοποθέτηση του στελέχους της Nissan, Danielle Schillaci, η οποία προλογίζοντας το εν λόγω σύστημα αναφέρει: «Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την αυτόνομη οδήγηση, δημιουργούν μια ιδιαίτερα απρόσωπη εντύπωση, θεωρώντας ότι θα είναι μια εποχή όπου οι άνθρωποι θα παραδώσουν τον έλεγχο στις μηχανές. Με την συγκεκριμένη Brain to Vehicle τεχνολογία γίνεται ακριβώς το αντίθετο καθώς οι άνθρωποι είναι απλώς σε θέση να ελέγξουν την τεχνολογία απλώς με το μυαλό τους κάνοντας έτσι την οδήγηση πιο διασκεδαστική και απολαυστική».

auto.in.gr

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024