Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίθεμα μειώνει το σωματικό λίπος σε λίγες εβδομάδες

Επίθεμα μειώνει το σωματικό λίπος σε λίγες εβδομάδες

Ένα δερματικό επίθεμα που εμποδίζει την αύξηση του βάρους και μειώνει τη λιπώδη μάζα κατά 30% σε διάστημα μόλις τεσσάρων εβδομάδων, προτείνουν κινέζοι ερευνητές ως αντίβαρο στην επιδημία παχυσαρκίας, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Small Methods.

Ένα δερματικό επίθεμα που εμποδίζει την αύξηση του βάρους και μειώνει τη λιπώδη μάζα κατά 30% σε διάστημα μόλις τεσσάρων εβδομάδων, προτείνουν κινέζοι ερευνητές ως αντίβαρο στην επιδημία παχυσαρκίας, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο SmallMethods.

Οι ερευνητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Nanyang στην Σιγκαπούρη δημιούργησαν ένα επίθεμα που περιέχει εκατοντάδες μικροσκοπικές βελόνες οι οποίες διοχετεύουν στο σώμα δραστικές ουσίες που προάγουν την απώλεια βάρους.

Τα φάρμακα είναι ήδη γνωστά ως θεραπείες κατά της παχυσαρκίας, αλλά ο νέος τρόπος χορήγησής τους αποτελεί μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση, όπως τουλάχιστον προέκυψε από τα πειράματα σε ποντίκια.

Οι δραστικές ουσίες διασπάνε το λευκό λίπος και το μετατρέπουν σε καφέ λίπος.

Όπως εξηγούν οι καθηγητές Τσεν Πενγκ και Ξου Τσεντζιε «η χορήγηση των φαρμάκων μέσω των εκατοντάδων μικροσκοπικών βελόνων ώθησαν το λευκό λίπος να μετατραπεί σε καφέ μέσα σε πέντε ημέρες αυξάνοντας έτσι την δαπάνη ενέργειας και συντελώντας τελικά σε μείωση της πρόσληψης σωματικού λίπους».

Επίσης, παρατηρήθηκε μείωση στα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων στα πειραματόζωα που έφεραν το επίθεμα, εν αντιθέσει με τα ποντίκια της ομάδας ελέγχου.

Η ποσότητα των φαρμάκων που δοκιμάστηκαν στη μελέτη ήταν πολύ μικρότερη αυτής που θα λάμβανε κάποιος από του στόματος ή σε ενέσιμη μορφή και αυτό μειώνει σημαντικά την πιθανότητα ανεπιθύμητων ενεργειών αλλά και το θεραπευτικό κόστος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ο στόχος είναι το επίθεμα να βοηθήσει τα άτομα με πρόβλημα βάρους να αυξήσουν την δαπάνη ενέργειας και έτσι να μειωθεί η πιθανότητα αποθήκευσης λίπους.

Μαίρη Μπιμπή

health.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024