Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αβραμόπουλος: Οι έλεγχοι στα σύνορα Σένγκεν πρέπει να σταματήσουν

Αβραμόπουλος: Οι έλεγχοι στα σύνορα Σένγκεν πρέπει να σταματήσουν

«Η προσωρινή επαναφορά ελέγχων στα σύνορα Σένγκεν πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσερχόμενος σήμερα Πέμπτη στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Η προσωρινή επαναφορά ελέγχων στα σύνορα Σένγκεν πρέπει να σταματήσει», δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, προσερχόμενος σήμερα Πέμπτη στο Συμβούλιο υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Ο Δ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι έχει έρθει η στιγμή για επιστροφή στην κανονική λειτουργία του χώρου Σένγκεν και προσέθεσε ότι όλες οι πλευρές εργάζονται από κοινού για την αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του.

Η ενίσχυση του χώρου Σένγκεν και η μεταρρύθμιση του Κοινού Ευρωπαϊκού Συστήματος Ασύλου θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο των σημερινών συζητήσεων των υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων και Δικαιοσύνης της ΕΕ. Ο Δ. Αβραμόπουλος ανέφερε ότι τα κράτη-μέλη πρέπει να είναι σε θέση, έως το τέλος του Ιουνίου, να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για τη μεταρρύθμιση του συστήματος ασύλου και να μεταβούν από την κατάσταση κρίσης σε ένα σταθερό, λειτουργικό σύστημα διαχείρισης της μετανάστευσης. «Πρέπει να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι στο μέλλον. Δεν είμαστε εκεί όπου βρισκόμασταν πριν από τρία χρόνια. Έχουμε επιτύχει σημαντική πρόοδο, πρέπει, όμως, να γίνουν πολύ περισσότερα και η συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών έχει μεγάλη σημασία», ανέφερε ο επίτροπος Μετανάστευσης.

Εξάλλου, ο Δ. Αβραμόπουλος αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς σχετικά με τα αποτελέσματα της 3ης συνάντησης του Ευρωπαϊκού Διαδικτυακού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή των σημαντικότερων εταιρειών του Διαδικτύου όπως το Twitter, το Facebook, η Microsoft και η Google. «Συνεργαζόμαστε στενά και με πνεύμα εμπιστοσύνης, κάτι που συμβάλλει καθοριστικά στην εκπλήρωση των στόχων μας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο», ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος.

Ερωτηθείς αν η Επιτροπή θα κινήσει διαδικασίες επί παραβάσει κατά της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Τσεχίας, ο επίτροπος Μετανάστευσης απάντησε ότι από την πρώτη στιγμή έχει ταχθεί υπέρ του διαλόγου και έχει καταβάλει μεγάλες προσπάθειες για να πείσει τα τρία αυτά κράτη-μέλη να δείξουν την αλληλεγγύη τους. «Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ως τώρα και, δυστυχώς, πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα περιθώριο και χρόνος για να αλλάξουν τα κράτη αυτά τη στάση τους και εάν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε θα σταματήσουμε τις διαδικασίες. Σε διαφορετική περίπτωση, το επόμενο βήμα θα είναι η παραπομπή τους στο Δικαστήριο», ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024