Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα καταδίκη για στέλεχος του VW Group στις ΗΠΑ για το «Dieselgate»

Νέα καταδίκη για στέλεχος του VW Group στις ΗΠΑ για το «Dieselgate»

Η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή επιβλήθηκε τελικά στο πρώην στέλεχος της VW, Oliver Schmidt που ήταν επικεφαλής για περιβαλλοντικά ζητήματα στην VW των HΠΑ.

Με την μέγιστη ποινή που προβλεπόταν καταδικάστηκε ο Oliver Schmidt, πρώην στέλεχος της VW στις HΠΑ o οποίος κατηγορείτο για συνωμοσία και παραβίαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με το δικαστήριο του Detroit το οποίο εξέδωσε την απόφαση, ο Oliver Schmidt θα εκτίσει ποινή φυλάκισης επτά ετών και θα κληθεί να καταβάλλει διοικητικό πρόστιμο ύψους 400.000 δολαρίων καθώς, όντας υπεύθυνος για περιβαλλοντικά ζητήματα στην VW, συνέβαλε στην απόκρυψη στοιχείων που κατέστησαν εφικτή την παραποίηση των εκπομπών ρύπων εκ μέρους της VW, και δεν συνεργάστηκε επαρκώς με τις αρμόδιες αμερικανικές αρχές για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Ο 48χρονος Shcmidt είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιανουάριο καθώς, προσπάθησε να διαφύγει στη Γερμανία μετά από οικογενειακές διακοπές στη Florida και κρίθηκε προφυλακιστέος τον Μάρτιο. Είχε δηλώσει ένοχος στις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν δηλώνοντας ότι οι πράξεις του ήταν καθ’ υπαγόρευση υψηλόβαθμων στελεχών του γερμανικού ομίλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι o Oliver Schmidt είναι το δεύτερο πρώην στέλεχος τoυ ομίλου που καταδικάζεται σε ποινή φυλάκισης για το «Dieselgate» καθώς, τον Αύγουστο καταδικάστηκε σε 40 μήνες φυλάκισης ο James Liang, μηχανικός του γερμανικού ομίλου ο οποίος σύμφωνα με τον κατηγορητήριο συνέβαλε ενεργά στην δημιουργία του επίμαχου λογισμικού με την πρόθεση παραπλάνησης των αμερικανικών αρχών.

Ο λόγος που η ποινή του James Liang είναι σημαντικά μικρότερη από του Oliver Schmidt είναι ότι δέχτηκε να συνεργαστεί νωρίτερα με τις αμερικανικές αρχές. Σε κάθε περίπτωση, όπως επεσήμανε ο δικαστής Sean Cox ο οποίος εκδίκασε και τις δύο υποθέσεις, η ποινή του James Liang είναι μεγαλύτερη από αυτή που είχε ζητηθεί από την κατηγορούσα αρχή καθώς «γνώριζε ότι θα εκδίκαζε και την υπόθεση του Schmidt.

Συνολικά οκτώ στελέχη του ομίλου VW αντιμετωπίζουν κατηγορίες στις ΗΠΑ σε σχέση με το σκάνδαλο Dieselgate.

auto.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024