Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μercedes-Benz Sprinter 2018: Στη νέα ψηφιακή εποχή των επαγγελματικών

Μercedes-Benz Sprinter 2018: Στη νέα ψηφιακή εποχή των επαγγελματικών

Το δημοφιλές van της γερμανικής φίρμας ετοιμάζεται να υποδεχτεί τη νέα γενιά του, η οποία επιφυλάσσει ένα πλήθος τεχνολογικών νεολογισμών ειδικά σχεδιασμένων για επαγγελματίες αλλά και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.


Το Mercedes-Benz Sprinter αποκαλύπτει ορισμένες ακόμα ψηφίδες της πληθωρικής προσωπικότητας του νέου Sprinter το οποίο υπόσχεται να προσφέρει μια δέσμη τεχνολογικών καινοτομιών σε επίπεδο διασύνδεσης που θα επαναπροσδιορίσει τα συνήθη μέτρα της κατηγορίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις, εκτός από τις δεδομένες βελτιώσεις που θα επιφέρει σε επίπεδο χωρητικότητας και εργονομίας το Sprinter θα διαθέτει ένα ενσωματωμένο ολιστικό σύστημα επικοινωνίας το οποίο θα επιτρέπει στους διαχειριστές στόλων να επιβλέπουν κάθε όχημα του στόλου τους, ως προς μια σειρά διαφορετικών παραμέτρων.

Στις παραμέτρους που θα μπορούν να ελέγχουν, εξ αποστάσεως, θα περιλαμβάνονται το στίγμα του οχήματος, η πορεία φόρτωσης ή εκφόρτωσης καθώς θα έχουν πλήρη εικόνα του χώρου φόρτωσης, αλλά και τη δυνατότητα να παρακολουθούν κάθε δέμα/αντικείμενο που βρίσκεται σε αυτόν ξεχωριστά, αλλά και μια σειρά πληροφοριών που σχετίζονται με τους τεχνικούς ελέγχους προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα αν προγραμματίσουν την ιδανική χρονική στιγμή για τις εργασίες συντήρησης χωρίς να χάνουν πολύτιμο χρόνο.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα βασίζεται σε λογισμικό Linux και ως open software, θα δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές του να τροποποιήσουν και να εμπλουτίσουν τις δυνατότητές του κατά βούληση, ενώ θα υπάρχει ένας συνεχώς ανανεούμενος κατάλογος πρόσθετων εφαρμογών από την Mercedes-Benz που θα διευκολύνει κάθε είδους επαγγελματική χρήση.

Εξάλλου, το συγκεκριμένο σύστημα θα συνδέεται με το νέο διαχειριστικό κέντρο της Mercedes-Benz και ένα νέο λογισμικό το οποίο ονομάζεται MercedesPro και θα επιφορτίζεται με τη συλλογή δεδομένων τηλεματικής από κάθε Sprinter προκειμένου να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για τον τρόπο της χρήσης των επαγγελματικών οχημάτων με φόντο την αυτόνομη οδήγηση, αλλά και ως μέσο επικοινωνίας. Έτσι, με δεδομένο ότι το γερμανικό van θα διαθέτει στο βασικό του εξοπλισμό σύστημα πλοήγησης το οποίο θα συνδέεται με το διαχειριστικό κέντρο, πληροφορίες και δεδομένα που αφορούν π.χ. την κυκλοφορία θα είναι περισσότερο ακριβή.

Η ενίσχυση του εξοπλισμού του Sprinter θα επιφέρει και μια ριζική ανακατάταξη του εσωτερικού του το οποίο θα φιλοξενεί μια ευμεγέθη οθόνη για το infotainment όπως αποκαλύπτουν οι νέες εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική φίρμα.

Πέρα από τις δυνατότητες που θα προσφέρει στους διαχειριστές εταιρικών στόλων και στους οδηγούς του μέσω νέων εξοπλιστικών δυνατοτήτων και συστημάτων επικοινωνίας, το Sprinter θα συμπεριλάβει στις τάξεις του και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία αναμένεται να προστεθεί στην γκάμα από το 2019 με την υπόσχεση επαναφόρτισης σε μία ώρα α και προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί πληροφορίες που να αφορούν την αυτονομία του ή κατά πόσο η παρουσία μπαταριών θα επηρεάσει τον χώρο φόρτωσης.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι πλην των παραπάνω συστημάτων και τεχνολογικών νεολογισμών το νέο Sprinter θα προσφέρει και μια εμπλουτισμένη λίστα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης, όπως το ενεργό σύστημα ελέγχου ευστάθειας και το Crosswind Assist.

auto.in.gr

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024