Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τα σενάρια πρόκρισης στους «16» του Champions League

Τα σενάρια πρόκρισης στους «16» του Champions League

Με 14 ομάδες να διεκδικούν τα εναπομείναντα 8 εισιτήρια με προορισμό τη φάση των «16» θα πέσει η αυλαία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το διήμερο 5-6 Δεκεμβρίου. Την πρωτιά στο γκρουπ τους έχουν «καπαρώσει» Μπαρτσελόνα, Μπεσίκτας, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ, ενώ εξασφαλισμένη παρουσία στην κλήρωση της 11ης Δεκεμβρίου έχουν και οι Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης.

Με 14 ομάδες να διεκδικούν τα εναπομείναντα 8 εισιτήρια με προορισμό τη φάση των «16» θα πέσει η αυλαία στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ το διήμερο 5-6 Δεκεμβρίου.

Την πρωτιά στο γκρουπ τους έχουν «καπαρώσει» Μπαρτσελόνα, Μπεσίκτας, Μάντσεστερ Σίτι και Τότεναμ, ενώ εξασφαλισμένη παρουσία στην κλήρωση της 11ης Δεκεμβρίου έχουν και οι Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Τσέλσι και Ρεάλ Μαδρίτης.

Από κει και πέρα στην 6η αγωνιστική των ομίλων διακυβεύεται η πρόκριση για Ατλέτικο Μαδρίτης, Βασιλεία, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Γιουβέντους, Σπόρτινγκ, Λειψία, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Νάπολι, Πόρτο, Ρόμα, Σεβίλλη, Σαχτάρ και Σπαρτάκ Μόσχας.

Ελπίδες μόνο για την 3η θέση, που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ, έχουν πέντε ομάδες (Αντερλεχτ, ΑΠΟΕΛ, Ντόρτμουντ, Σέλτικ), ενώ έξι δεν μπορούν να αποφύγουν πλέον την 4η θέση στο γκρουπ τους (Μπενφίκα, Φέγενορντ, Μάριμπορ, Μονακό, Ολυμπιακό, Καραμπάγκ).

Για να δούμε όμως τι περιλαμβάνει το μενού του Τσάμπιονς Λιγκ την Τρίτη 5/12 (21:45).

Α’ όμιλος

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χρειάζεται ένα βαθμό για να τερματίσει πρώτη στον Α’ όμιλο. Ακόμη όμως κι αν ηττηθεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «Ολντ Τράφορντ» έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία, αφού είχε νικήσει 1-4 στη Ρωσία. Υπάρχει πάντως και το σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας στους 12 βαθμούς για Γιουνάιτεντ, ΤΣΣΚΑ και Βασιλεία. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει η Μάντσεστερ να δεχτεί 7 γκολ για να αποκλειστεί.

Να σημειωθεί ότι η Βασιλεία υπερτερεί στη διπλή ισοβαθμία με ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 12, Βασιλεία 9, ΤΣΣΚΑ Μόσχας 9, Μπενφίκα 0.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (5/12, 21.45): Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπενφίκα – Βασιλεία

B’ όμιλος

Την πρωτιά στο Β’ όμιλο διεκδικούν στο Μόναχο η Μπάγερν με την Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Γάλλοι έχουν την ασφάλεια του +3 στη βαθμολογία και της νίκης 3-0 στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι. Με δεδομένο ότι έχουν και απλησίαστο συντελεστή τερμάτων (24-1 έναντι 10-5 της Μπάγερν) θα πρέπει να ηττηθούν με 4-0 για να μείνουν δεύτεροι.

Ανοικτή είναι θεωρητικά και η τρίτη θέση του γκρουπ, αλλά η Αντερλεχτ που έχει 5 ήττες σε ισάριθμους αγώνες θα πρέπει να νικήσει 0-3 στη Γλασκόβη τη Σέλτικ για να υπερισχύσει στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παρί Σεν Ζερμέν 15, Μπάγερν 12, Σέλτικ 3, Αντερλεχτ 0.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (5/12, 21:45): Μπάγερν – Παρί Σεν Ζερμέν, Σέλτικ – Αντερλεχτ.

Γ’ όμιλος

Στον Γ’ όμιλο η Τσέλσι θα προκριθεί ως πρώτη αν νικήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να την προσπεράσει η Ρόμα (με εντός έδρας επικράτηση επί της Καραμπάγκ) που έχει και το πάνω χέρι στη μεταξύ τους ισοβαθμία.
Η Ατλέτικο Μαδρίτης χρειάζεται διπλό στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και παράλληλα να αντέξει η Καραμπάγκ στο Ολίμπικο της Ρώμης, καθώς υπερτερεί σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους Ιταλούς.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Τσέλσι 10, Ρόμα 8, Ατλέτικο Μαδρίτης 6, Καραμπάγκ 2

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (5/12, 21:45): Ρόμα – Καραμπάγκ, Τσέλσι – Ατλέτικο Μαδρίτης.

Δ’ όμιλος

Εξασφαλισμένη πρωτιά έχει η Μπαρτσελόνα στον Δ’ όμιλο, ενώ ο Ολυμπιακός σε κάθε περίπτωση τερματίζει 4ος.

Για να γίνει αλλαγή σκηνικού με τη δεύτερη θέση θα πρέπει η Σπόρτινγκ να κερδίσει την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νόου» και ο Ολυμπιακός να μην ηττηθεί από τη Γιουβέντους. Οι Ιταλοί υπερτερούν των Πορτογάλων σε ενδεχόμενη ισοβαθμία.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπαρτσελόνα 11, Γιουβέντους 8, Σπόρτινγκ 7, Ολυμπιακός 1.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (5/12, 21.45 μ.μ.): Ολυμπιακός – Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα – Σπόρτινγκ.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024