Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
HΠΑ: Υποστηρικτές των Δημοκρατικών εμπιστεύονται περισσότερο τα ΜΜΕ

HΠΑ: Υποστηρικτές των Δημοκρατικών εμπιστεύονται περισσότερο τα ΜΜΕ

Ποτέ άλλοτε τόσο διχασμένοι δεν υπήρξαν οι πολίτες των ΗΠΑ απέναντι στο ερώτημα εάν εμπιστεύονται ή όχι τα μεγάλα ΜΜΕ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε το ινστιτούτο Poynter. Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη στο διάστημα 2 έως 8 Νοεμβρίου, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσε ότι εμπιστεύεται τα μεγάλα ΜΜΕ ανέρχεται σε 49%, στην πλειονότητά τους ψηφοφόροι των Δημοκρατικών.

Ποτέ άλλοτε τόσο διχασμένοι δεν υπήρξαν οι πολίτες των ΗΠΑ απέναντι στο ερώτημα εάν εμπιστεύονται ή όχι τα μεγάλα ΜΜΕ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποίησε το ινστιτούτο Poynter.

Σύμφωνα με την έρευνα, που διεξήχθη στο διάστημα 2 έως 8 Νοεμβρίου, το ποσοστό των ερωτηθέντων που δήλωσε ότι εμπιστεύεται τα μεγάλα ΜΜΕ ανέρχεται σε 49%, στην πλειονότητά τους ψηφοφόροι των Δημοκρατικών.

Συγκεκριμένα, μονάχα το 12% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει «μεγάλη» εμπιστοσύνη στα σημαντικότερα ΜΜΕ και το 37% ένα «καλό επίπεδο» εμπιστοσύνης.

Την ίδια ώρα, οι υποστηρικτές του Δημοκρατικού Κόμματος δηλώνουν την εμπιστοσύνη τους σε ποσοστό 74%, ενώ οι υποστηρικτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τα αμερικανικά ΜΜΕ σε ποσοστό μόλις 19%.

Το Poynter χρησιμοποιεί, κι εδώ, τα δεδομένα του Gallup, το οποίο, στα 20 χρόνια που καταγράφει τις τάσεις σε αυτό το ερώτημα, ποτέ δεν διαπίστωσε τόσο μεγάλο χάσμα μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων.

Το 69% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι ο Τύπος «εμποδίζει τους πολιτικούς ηγέτες από το να κάνουν πράγματα που δεν θα έπρεπε να κάνουν».

Ωστόσο, το 69% των ερωτηθέντων πιστεύει επισης ότι τα ΜΜΕ «τείνουν να ευνοούν ένα πολιτικό στρατόπεδο» και το 44% θεωρεί ότι ο Τύπος «επινοεί» ιστορίες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι συντελεστές της έρευνας ρώτησαν επίσης τους συμμετέχοντες σχετικά με τα μέσα ενημέρωσης που παρακολουθούν.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι Δημοκρατικοί παρακολουθούν το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, αγαπημένο μέσο των Ρεπουμπλικανών, αν και δεν το επιβεβαιώνουν. Και αντιθέτως, οι Ρεπουμπλικάνοι «επισκέπτονται» τον ιστότοπο Huffington Post, αν και δεν το αποδέχονται επισήμως.
Η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με την εταιρεία YouGov σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.100 Αμερικανών πολιτών.

ΑΠΕ/Γαλλικό,in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024