Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε τεντωμένο σκοινί η διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική

Σε τεντωμένο σκοινί η διαχείριση των σκουπιδιών στην Αττική

Γραμματικό, Φυλή, Σχιστό, Ελαιώνας, Παπάγου, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Σπάτα, Παιανία, Μέγαρα. Είναι τα «καυτά» σημεία στον χάρτη της Αττικής όπου εξετάζεται να δημιουργηθούν υποδομές διαχείρισης ή διάθεσης απορριμμάτων.

Γραμματικό, Φυλή, Σχιστό, Ελαιώνας, Παπάγου, Κορωπί, Μαρκόπουλο, Σπάτα, Παιανία, Μέγαρα. Είναι τα «καυτά» σημεία στον χάρτη της Αττικής όπου εξετάζεται να δημιουργηθούν υποδομές διαχείρισης ή διάθεσης απορριμμάτων. Μια διαδικασία που αποδεικνύεται ιδιαιτέρως δύσκολη και χρονοβόρα, με τους αρμοδίους στην Περιφέρεια Αττικής και στον ΕΔΣΝΑ (Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής) να βρίσκονται μπλεγμένοι στα… μαθηματικά της προσθαφαίρεσης προκειμένου το τελικό άθροισμα των παλιών και νέων εγκαταστάσεων να μπορεί να καλύψει τη διαχείριση του συνόλου των σκουπιδιών.

Σύμφωνα με το Βήμα το στοίχημα που καλούνται να κερδίσουν είναι να μην ανοίξει… μύτη στις τοπικές κοινωνίες, αλλά και να μη δημιουργηθεί «χρονικό κενό» μεταξύ της δημιουργίας και λειτουργίας των νέων εγκαταστάσεων και του κορεσμού των παλαιών. Η εξίσωση ωστόσο δείχνει δύσκολη, καθώς ήδη στους Δήμους Κρωπίας, Πετρούπολης και Μάνδρας επικρατεί μεγάλος αναβρασμός, με τους δημοτικούς άρχοντες να αντιδρούν στη λειτουργία εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων σε λατομεία των περιοχών τους.

Για αυτό σε πρώτη φάση, όπως αναφέρει στο «Βήμα» η αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ κυρία Αφροδίτη Μπιζά, θα παραταθεί η διαβούλευση της πρότασης για τα ανενεργά λατομεία του Λεκανοπεδίου που μπορούν να αποτελέσουν χώρους για την υποδοχή εγκαταστάσεων διαχείρισης απορριμμάτων, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής. «Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση, εκτιμώ εντός του Δεκεμβρίου» σημειώνει η κυρία Μπιζά.

«Σωσίβιο» και πάλι η Φυλή

Παράλληλα, η εξεύρεση των κατάλληλων περιοχών που θα υποδεχθούν τις υποδομές για τα απορρίμματα και η ολοκλήρωση της κατασκευής τους θα πρέπει να συνδεθούν με την απόσυρση των παλαιών. Πρόσφατα η παράταση του χρόνου ζωής του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Φυλής έδωσε στην Περιφέρεια Αττικής ένα χρονικό περιθώριο τριών ετών (ένα έτος υπόλοιπο ζωής συν δύο χρόνια η παράταση) για την υλοποίηση του σχεδιασμού της. Αφορά την επέκταση του Β’ κυττάρου κατά 108 στρέμματα.

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024