Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Toyota FT-AC Concept: Εξερευνώντας τα ψηφιακά όρια της περιπέτειας

Toyota FT-AC Concept: Εξερευνώντας τα ψηφιακά όρια της περιπέτειας

Ένα concept car με ιδιαίτερη κλίση στην περιπέτεια αλλά και στις σύγχρονες τεχνολογίες λήψης video, εικόνων και συνδεσιμότητας αποκαλύπτει η ιαπωνική φίρμα στο Los Angeles δείχνοντας το μέλλον της κατηγορίας των SUV.


Η ιαπωνική φίρμα επεφύλαξε ένα SUV πρωτότυπο για την έκθεση του Los Angeles, το οποίο μαζί με τα περιπετειώδη χαρακτηριστικά του έχει να επιδείξει και έναν ιδιαιτέρως τεχνολογικά ενσυνείδητο χαρακτήρα.

Ενδεικτικό είναι ότι το Future Adventure Concept ή εν συντομία FT-AC διαθέτει πολυάριθμες κάμερες περιμετρικά του αμαξώματός του οι οποίες μπορούν να καταγράψουν τις περιπέτειές του βήμα-βήμα και να τις ανεβάζουν αυτομάτως σε cloud.

Η υπεροπλία του σε εξοπλισμό μαγνητοσκόπησης εκτός από κάμερες με περιμετρική δυνατότητα λήψης μπροστά και πίσω, το FT-AC διαθέτει δύο κάμερες ενσωματωμένες στους εξωτερικούς καθρέφτες οι οποίες μπορούν να χρησιμεύσουν για την λήψη video αλλά και φωτογραφιών. Επίσης στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται και δύο αποσπώμενες υπέρυθρες κάμερες οι οποίες μπορούν να χρησιμεύσουν για την λήψη φωτογραφιών και video σε μια νυχτερινή εξερεύνηση.

Επίσης τα φώτα LED που έχουν τοποθετηθεί στις ράγες οροφής μπορούν να χρησιμεύσουν ως μιας πρώτης τάξεως φλας για νυχτερινές λήψεις.

Σε ό,τι αφορά τώρα τα πιο παραδοσιακά χαρακτηριστικά του, η Toyota το περιγράφει ως ένα όχημα που σχεδιάστηκε για τους εραστές της περιπέτειας και η αλήθεια είναι ότι αν εξαιρέσει κανείς τις παραπάνω τεχνολογικές υπερβολές, το FT-AC δείχνει απολύτως προσγειωμένο σε ό,τι αφορά τα σχεδιαστικά του χαρακτηριστικά διαθέτοντας όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που το ταυτίζουν με την κίνηση εκτός των ορίων της ασφάλτου.

Έτσι το FT-AC προβάλλεται ως τετρακίνητο με σύστημα διαχείρισης ροπής και δυνατότητα κλειδώματος, ενώ σε ό,τι αφορά τον κινητήρα, η Toyota θεωρεί εξίσου ιδανικές τις λύσεις ενός βενζινοκινητήρα ή ενός υβριδικού συνόλου.

Στις τεχνολογικές του ιδιαιτερότητες συγκαταλέγεται επίσης και σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού στίγματος αλλά και μια ειδικά σχεδιασμένη θέση για μεταφορά ποδηλάτου στο πίσω τμήμα.

Επίσης εκτός από τα LED οροφής τα οποία εκτός από τον ρόλο τους ως φλας μπορούν να χρησιμεύσουν και ως φώτα σε απάτητες και δύσβατες περιοχές, αξίζει να σημειωθεί ότι το FT-AC διαθέτει αποσπώμενα φώτα ομίχλης για περιπλανήσεις και πέραν του οχήματος.

Το FT-AC παρουσιάζεται από την Toyota ως σχεδιαστική μελέτη για το είδος των SUV, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά του στοιχεία ή εξοπλισμό δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής.

auto.in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024