Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έναρξη παραγωγής για το Volvo XC40

Έναρξη παραγωγής για το Volvo XC40

Το εργοστάσιο της σουηδικής φίρμας στη Γάνδη, υποδέχτηκε στις γραμμές παραγωγής του το πρώτο compact SUV της Volvo.

To μοντέλο με το οποίο η σουηδική φίρμα φιλοδοξεί –για πρώτη φορά- να διεκδικήσει μερίδιο από τη δημοφιλή compact SUV κατηγορία, κάνει ένα ακόμα βήμα για να επιτύχει τον στόχο του, περνώντας στις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου της Volvo στη Γάνδη όπου εφεξής θα κατασκευάζεται.

Έχοντας ήδη συγκεντρώσει 13.000 παραγγελίες, το XC40 θα ξεκινήσει να παραδίδεται στους ιδιοκτήτες τους από τις αρχές του 2018, ενώ πλην της σημασίας του ως μοντέλου λόγω κατηγορίας αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί και το τελευταίο κομμάτι που ολοκληρώνει το παζλ της νέας γκάμας SUV της Volvo η οποία συστήθηκε με το XC90.

«Είναι μια υπερήφανη ημέρα για τo εργοστάσιό της Γάνδης. Το XC40 εκπροσωπεί ένα λαμπρό μέλλον τόσο για το συγκεκριμένο εργοστάσιο όσο και για την Volvo Cars», ανέφερε ο επικεφαλής της Volvo, ο οποίος παραβρέθηκε στην έναρξη της παραγωγής του σουηδικού μοντέλου συνοδεύοντας τον Βέλγο Πρωθυπουργό, Charles Michel που τίμησε με την παρουσία του το εργοστάσιο της σουηδικής φίρμας.

Πέρα από τη σημασία του ως μοντέλου, στην γκάμα της Volvo, το XC40 είναι και το πρώτο μοντέλο, της σουηδικής φίρμας το οποίο έχει ως αφετηρία την νέα «μικρή» εκδοχή μεταβλητής αρχιτεκτονικής της σουηδικής φίρμας η οποία και στο μέλλον προορίζεται να φιλοξενήσει την νέα και πολυπληθέστερη γενιά μοντέλων με τα διακριτικά 40.

Εξ ου και για την υποδοχή της παραγωγής του νέου XC40, εντάχθηκαν στο δυναμικό του εργοστασίου της Γάνδης όπου κατασκευάζονται επίσης το V40 αλλά και τα S60/V60, 363 νέα ρομπότ μεταξύ των οποίων, ένα ρομπότ με το προσωνύμιο «Τhe Beast» το οποίο αναλαμβάνει να μεταφέρει το πάτωμα του αυτοκινήτου στον ιμάντα.

Ανεξαρτήτως των λεπτομερειών που αφορούν την παραγωγή του, υπενθυμίζεται ότι αρχικά το XC40 θα είναι διαθέσιμο στην βενζινοκίνητη έκδοση D5 απόδοσης 247 ίππων και 350 Nm ροπής και στην πετρελαιοκίνητη έκδοση D4 ισχύος 190 ίππων και με 400 Nm ροπής, αμφότερες σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και τετρακίνηση.

Παράλληλα, όπως έχει ανακοινώσει η Volvo, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προστεθεί στην γκάμα του και η βασική έκδοση T3 η οποία θα εφοδιάζεται με ένα νέο και ιδιαίτερα αποδοτικό τρικύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρου με ισχύ περίπου 160 ίππων και ο οποίος θα συνδυάζεται με κίνηση στους δύο μπροστινούς τροχούς και ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει εφαλτήριο και για την plug-in υβριδική έκδοση.

auto.in.gr

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024