Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
H Volvo Cars προμηθευτής αυτόνομων οχημάτων για την Uber

H Volvo Cars προμηθευτής αυτόνομων οχημάτων για την Uber

Η σουηδική φίρμα γίνεται ο προνομιακός προμηθευτής οχημάτων της Uber, στο πλαίσιο του στόχου της τελευταίας για τη δημιουργία στόλου αυτόνομων οχημάτων με αφετηρία το XC90.

H σουηδική φίρμα υπέγραψε συμφωνία με την Uber προκειμένου να της διαθέσει δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα με σύστημα αυτόνομης οδήγησης μεταξύ 2019 και 2021.

Τα αυτόνομα που η Volvo θα διαθέσει στην Uber θα έχουν ως αφετηρία την γνωστή μεταβλητή αρχιτεκτονική των Σουηδών SPA όπου βασίζονται ήδη τα μοντέλα της σειράς 90 αλλά και το νέο XC60.

H συμφωνία αποτελεί συνέχιση της τριετούς συνεργασίας των Volvo και Uber στο πλαίσιο της οποίας, από το καλοκαίρι του 2016 η Volvo διέθεσε αυτόνομα XC90 τα οποία αξιοποιήθηκαν πιλοτικά στο πλαίσιο του σχεδίου της Uber για την δημιουργία στόλου αυτόνομων οχημάτων τα οποία στο -όχι και τόσο μακρινό- μέλλον θα ενταχθούν στις υπηρεσίες διαμοιρασμού οχημάτων που προσφέρει.

«Η αυτοκινητοβιομηχανία κατακλύζεται από νέες τεχνολογίες και η Volvo αποφάσισε να αποτελέσει ενεργό μέρος από αυτόν τον κατακλυσμό. Ο στόχος είναι να είμαστε ο προνομιακός προμηθευτής για εταιρείες διαμοιρασμού οχημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Και η σημερινή συμφωνία με την Uber αποτελεί τυπικό παράδειγμα αυτής της στρατηγικής κατεύθυνσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Volvo Ηakan Samuelsson επ’ αφορμή της συμφωνίας.

Ο επικεφαλής για τις συνεργασίες της Uber, Jeff Miller σχολίασε με τη σειρά του ότι: «Είμαστε ευτυχείς που καταφέραμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με την Volvo» τονίζοντας επίσης τη σημασία της συμφωνίας σε ό,τι αφορά «την ευρεία παραγωγή αυτόνομων οχημάτων».

Σε ό,τι αφορά τις τεχνικές λεπτομέρειες της συμφωνίας, με δεδομένη την ήδη μακρόχρονη συνεργασία των δύο εταιρειών κατά τη διάρκεια της οποίας μηχανικοί της Volvo και της Uber συνεργάστηκαν στενά προκειμένου να εξελίξουν XC90 τα οποία διαθέτουν όλα τα εγνωσμένου κύρους συστήματα ασφάλειας της Volvo καθώς και όλη την απαιτούμενη τεχνολογία για συστήματα αυτόνομης οδήγησης πάνω στην οποία η Uber προσάρμοσε συστήματα αντίστοιχης τεχνολογίας.

Εκτός από τις πτυχές της συνεργασίας της με την Uber σε ό,τι αφορά την αυτόνομη οδήγηση και την προμήθεια οχημάτων, αξίζει να σημειωθεί ότι η Volvo σκοπεύει να διαθέσει το πρώτο «δικό της» πλήρως αυτόνομο όχημα από το 2021.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024