Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές μετά την πορεία

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές μετά την πορεία

Δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές έγιναν στα επεισόδια μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη. Ένταση επικράτησε έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς άτομα που συμμετείχαν στην πορεία εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, και άλλα αντικείμενα.

Δύο συλλήψεις και έξι προσαγωγές έγιναν στα επεισόδια μετά τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο 17χρονοι ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο. Σημειώθηκαν επίσης φθορές σε επτά καταστήματα στην Τσιμισκή και την Εγνατία.

Ένταση επικράτησε έξω από την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, καθώς άτομα που συμμετείχαν στην πορεία εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, και άλλα αντικείμενα.

Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία, ενώ προχώρησαν και σε επτά προσαγωγές.

Ειδικότερα, ενώ ο κύριος όγκος της πορείας διαλύθηκε, στο ύψος της πλατείας Σιντριβανίου, η ομάδα των διαδηλωτών, που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντεξουσιαστικό χώρο, κατέληξε στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου νεαρά άτομα έβγαλαν από το κτίριο της σχολής τραπέζια, καρέκλες και άλλα αντικείμενα στο οδόστρωμα, με στόχο να αποκλείσουν το δρόμο.

Ταυτόχρονα, άλλη ομάδα άρχισε να εκτοξεύει βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες ευθείας τροχιάς με πιστόλι εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι είχαν παραταχθεί στο ύψος του Παλέ Ντε Σπορ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024