Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πολυτεχνείο: 16 συλλήψεις και 39 προσαγωγές

Πολυτεχνείο: 16 συλλήψεις και 39 προσαγωγές

Δεκαέξι συλλήψεις έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις χθες κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, ενώ προσήχθησαν συνολικά 39 πρόσωπα, εκ των οποίων τα 23 αφέθηκαν ελεύθερα. Τραυματίστηκαν ελαφρά έξι αστυνομικοί, ενώ στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση η δικηγόρος που τραυματίστηκε στο πόδι από φωτοβολίδα.

Δεκαέξι συλλήψεις έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις χθες κατά την διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, ενώ προσήχθησαν συνολικά 39 πρόσωπα, εκ των οποίων τα 23 αφέθηκαν ελεύθερα. Τραυματίστηκαν ελαφρά έξι αστυνομικοί.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα, Σάββατο, στον εισαγγελέα.

Εκ των 16 συλληφθέντων οι εννέα είναι ημεδαποί, ηλικίας απο 18 έως 32 ετών, δύο υπήκοοι Γαλλίας, δύο Γερμανίας (22 και 26 ετών), ένας Ιταλός 27 ετών, ένας Λιθουανός 20 ετών και ένας Ιρακινός 19 ετών και δύο Γερμανοί 37 και 30 ετών.

Εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της βαριάς σωματικής βλάβης, απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε βάρος αστυνομικών, εμπρησμού, έκρηξης, διακεκριμένων περιπτώσεων φθοράς και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά απο συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην περιοχή των Εξαρχείων, λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Αρκετοί από τους ταραξίες κατάφεραν να διαφύγουν μπαίνοντας σε πολυκατοικίες, όπου δεν τους ακολούθησαν οι αστυνομικές δυνάμεις, αλλά προσήχθησαν συνολικά 39 άτομα, απο τα οποία αφέθηκαν αργότερα ελεύθερα τα 23 καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν έξι αστυνομικοί.

Στο μεταξύ στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμού» νοσηλεύεται η δικηγόρος που τραυματίστηκε κάτω από το γόνατο από φωτοβολίδα που εκτοξεύτηκε από ομάδα κουκουλοφόρων στην συμβολή των οδών Νοταρά και Κουντουριώτη και η οποία υποβλήθηκε το βράδυ σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάστασή της κρίνεται σοβαρή.

Η ένταση άρχισε να εκτονώνεται μετά τις 22.30 το βράδυ και τελικά ηρέμησε αργά τη νύχτα.

Τα επεισόδια, που ξέσπασαν μετά την ολοκλήρωση της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου, είχαν ως επίκεντρο τους δρόμους των Εξαρχείων με αντιεξουσιαστές να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Λίγα λεπτά μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδα νεαρών συγκρούστηκε με τις αστυνομικές δυνάμεις στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και στη συνέχεια στη Στουρνάρη, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών και κρότου-λάμψης για να τους απομακρύνουν.

Στη συνέχεια, οι αντιεξουσιαστές βρήκαν «καταφύγιο» στα στενά των Εξαρχείων, από όπου πραγματοποιούν καταδρομικές επιθέσεις με μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών που είχαν από το απόγευμα αποκλείσει το χώρο του Πολυτεχνείου.

Έβαλαν φωτιά σε δεκάδες κάδους απορριμμάτων προκειμένου να δημιουργήσουν οδοφράγματα, ενώ κάηκε ολοσχερώς και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δώδεκα συλλήψεις τόσο για τα επεισόδια στη λ. Αλεξάνδρας όσο και στα Εξάρχεια.

Τραυματισμός μιας γυναίκας από φωτοβολίδα

Οι συγκρούσεις προκάλεσαν τον τραυματισμό μιας γυναίκας στο γόνατο από φωτοβολίδα, η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμό» και χειρουργήθηκε επιτυχώς.

Δείτε μέσα από το LIVE του in.gr φωτογραφίες και βίντεο από την πορεία.

Live Blog Live: 44η επέτειος του Πολυτεχνείου


Χωρίς απρόοπτα η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ

Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν λίγο μετά τις 14:30 και λίγη ώρα αργότερα ξεκίνησε η καθιερωμένη πορεία του γκρουπ των φοιτητών προς την αμερικάνικη πρεσβεία, στο πλαίσιο εκδηλώσεων μνήμης για την 44η επέτειο.

Οι πορεία των φοιτητών έφτασε στην αμερικάνικη πρεσβεία λίγο μετά τις 17:00, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησαν την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία τα μπλοκ των συλλογικοτήτων και των φορέων και η οποία ολοκληρώθηκε ομαλά.

Νωρίτερα, πολίτες και εκπρόσωποι φορέων άφησαν -υπό βροχή- λουλούδια και στεφάνια στον χώρο του Πολυτεχνείου.

in.gr

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024