Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οκτώ -στα οκτώ- πεντάστερα στο νέο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του EurοNCAP

Οκτώ -στα οκτώ- πεντάστερα στο νέο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του EurοNCAP

Την κορυφαία διάκριση κατέκτησαν και τα οκτώ μοντέλα που συμμετείχαν στο νέο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP, ενώ ένα από αυτά το Volvo XC60 απέσπασε και τον τίτλο του πιο ασφαλούς μοντέλου για το 2017 καθώς αξιολογήθηκε με τις υψηλότερες βαθμολογίες της φετινής χρονιάς.

Πληθωρικός τόσο ως προς τον αριθμό των μοντέλων όσο και ως προς τον αριθμό αριστείων θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο νέος κύκλος δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP, καθώς και τα οκτώ μοντέλα, στην πλειονότητά τους SUV, απέσπασαν την κορυφαία διάκριση της ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής. Ο λόγος για τα Citroen C3 Aircross, Mitsubishi Eclipse Cross, Opel Crossland X, Seat Arona, Skoda Karoq, VW T-Roc, VW Polo και Volvo XC60.

Το τελευταίο συνεχίζοντας την παράδοση ασφάλειας της Volvo και του ΧC90, με τις βαθμολογίες που απέσπασε στις διαφορετικές κατηγορίες αξιολόγησης αναδείχθηκε και ως το ασφαλέστερο μοντέλο εξ όσων έχουν δοκιμαστεί από το EuroNCAP την φετινή χρονιά.

Αναλυτικά, το Volvo XC60 απέσπασε σχεδόν την «απόλυτη» βαθμολογία του 98% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών καθώς και 95% στην κατηγορία όπου αξιολογείται η αποτελεσματικότητα των περιφερειακών συστημάτων ασφαλείας. Στις κατηγορίες προστασίας παιδιών και πεζών σε ενδεχόμενο ατύχημα βαθμολογήθηκε με 87% και 75% αντίστοιχα.

Με 97% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών αξιολογήθηκε το Mitsubishi Eclipse Cross το οποίο βαθμολογήθηκε με 71% για τα περιφερειακά συστήματα ασφάλειας που διαθέτει, με 78% στην κατηγορία προστασίας παιδιών και με 80% στην κατηγορία προστασίας πεζών σε ενδεχόμενο ατύχημα.

Υψηλές είναι οι βαθμολογίες και του πρώτου SUV της Seat, Arona το οποίο απέσπασε 95% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 80% στην κατηγορία προστασίας παιδιών, 77% στην κατηγορία όπου αξιολογείται η προστασία πεζών σε ενδεχόμενο ατύχημα και 60% για την αποτελεσματικότητα και την πληρότητα των συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας που διαθέτει.

Αντιστοίχως υψηλές ήταν και οι βαθμολογίες του ομόσταυλου VW Τ-Roc το οποίο αξιολογήθηκε με του 96% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, με 75% στην κατηγορία όπου αξιολογείται η αποτελεσματικότητα των περιφερειακών συστημάτων ασφαλείας και 87% και 79% στις κατηγορίες προστασίας παιδιών και πεζών σε ενδεχόμενο ατύχημα.

Με 96% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 85% σε αυτή της προστασίας παιδιών, 76% στην κατηγορία προστασίας πεζών και με 59% για τα περιφερειακά συστήματα ασφαλείας που διαθέτει βαθμολογήθηκε το μοναδικό μοντέλο του συγκεκριμένου κύκλου δοκιμών που δεν… ρέπει προς την περιπέτεια, VW Polo.

Οι συμμετοχές του γερμανικού ομίλου στον πιο πρόσφατο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης συμπληρώνονται από την παρουσία του Skoda Karoq το οποίο απέσπασε 93% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 79% στην κατηγορία προστασίας παιδιών, 73% στην κατηγορία όπου αξιολογείται η προστασία πεζών σε ενδεχόμενο ατύχημα και 58%% για την αποτελεσματικότητα και την πληρότητα των συστημάτων υποβοήθησης και ασφάλειας που διαθέτει.

Την οκτάδα των πεντάστερων που συμμετείχαν στο νέο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του EuroNCAP συμπληρώνει το Opel Crossland με βαθμολογίες 85% στην κατηγορία προστασίας ενηλίκων επιβατών, 84% σε αυτή της προστασίας παιδιών, 62% στην κατηγορία προστασίας πεζών και με 57% για την αποτελεσματικότητα των περιφερειακών συστημάτων ασφαλείας του.

auto.in.gr

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024