Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο από ομάδες αντιεξουσιαστών

Υπό κατάληψη το Πολυτεχνείο από ομάδες αντιεξουσιαστών

Σε κατάληψη του ιστορικού κτηρίου του Πολυτεχνείου, προχώρησαν σήμερα ομάδες αντιεξουσιαστών προκειμένου – όπως υποστηρίζουν – να «ακυρώσουν το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων» αλλά και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους σε απεργούς πείνας – μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Σε κατάληψη του ιστορικού κτηρίου του Πολυτεχνείου, προχώρησαν σήμερα
ομάδες αντιεξουσιαστών προκειμένου – όπως υποστηρίζουν – να «ακυρώσουν
το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων» αλλά και να εκφράσουν την
αλληλεγγύη τους σε απεργούς πείνας – μελών του Επαναστατικού Αγώνα.

Με κείμενο που έχει αναρτήσει σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου η ομάδα που προχώρησε στην κατάληψη του κτηρίου, υποστηρίζει ότι με αυτή την ενέργεια, «αποφασίσαμε να σπάσουμε την καπηλεία της εξέγερσης και να ακυρώσουμε το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων. Να ακυρώσουμε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια. Άνθρωποι από μια κυβέρνηση που αφου αφομοίωσε και αφόπλισε τεράστια κομμάτια των κινημάτων, μεθοδικά πλέον, προσπαθεί μάταια να διαλύσει τις κοινότητες των εξεγερμένων».

Στο κείμενο τους αναφέρουν ότι η κατάληψη βρίσκεται σε αλληλεγγύη με τους αγώνες για άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των απεργών πείνας μελών του επαναστατικού αγώνα αλλά και των αιτημάτων φυλακισμένων που βρίσκονται σε κινητοποίηση.

«Σήμερα 15 Νοέμβρη 2017 προχωρήσαμε στην κατάληψη του Πολυτεχνείου για να φέρουμε στο προσκήνιο τη ζωντανή εξέγερση που προσπαθεί να ξαναθεριέψει εδώ κι εκεί σε όλο τον πλανήτη» επισημαίνουν μεταξύ άλλων στο κείμενό τους.

Συνεδριάζει η Σύγκλητος – Αντιδρούν οι φοιτητές στην κατάληψη

Σύμφωνα με πληροφορίες η Σύγκλητος του ιδρύματος συνεδριάζει αυτή την ώρα προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να εξετάσει με ποιον τρόπο μπορεί να λήξει η κατάληψη στο Πολυτεχνείου, προκειμένου να πραγματοποιηθούν κανονικά και οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 44η επέτειο από την εξέγερση.

Από την πλευρά τους οργανωμένοι φοιτητικοί σύλλογοι αλλά και μεμονωμένοι σπουδαστές ζητούν την αποχώρηση των αντιεξουσιαστών υποστηρίζοντας ότι με την κατάληψη «ενισχύεται το σχέδιο για διάλυση του τριήμερου εορτασμού του πολυτεχνείου». Αρκετοί φοιτητές μάλιστα έχουν συγκεντρωθεί έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου, ζητώντας να αποχωρήσουν οι καταληψίες.

Με ανακοίνωσή τους φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, τονίζουν ότι « η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό, προσπαθεί τώρα με τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Αντικειμενικά η κατάληψη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο χώρο του Πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και να αφήσουν τους ΦΣ να μεταφέρουν τις καταλήψεις τους στο χώρο του Πολυτεχνείου και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι ζητούν ακόμη την άμεση αποχώρηση των ΜΑΤ που βρίσκονται έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου τονίζοντας ότι «η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού».

Ανακοίνωση επιτροπής εορτασμού

Η Επιτροπή Εορτασμού θεωρεί βασική προϋπόθεση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου την ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στους χώρους του ΕΜΠ. Με ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, πρέπει να λυθεί με πολιτικούς όρους και στη βάση του νοήματος της εξέγερσης του Νοέμβρη και όχι με μέσα καταστολής».

Σύσκεψη στη ΓΑΔΑ

Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στην ΓΑΔΑ, στην οποία συμμετείχαν αξιωματικοί από όλη την Αττική, προκειμένου να εξεταστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για τα μέτρα. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιος αξιωματικός, εφέτος θα είναι ιδιαίτερα ενισχυμένα τα μέτρα, για την εφαρμογή των οποίων, την Παρασκευή που θα πραγματοποιηθεί η πορεία, θα διατεθούν πάνω από 5.500 αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες, ενώ όλη η δύναμη της Αττικής είναι σε πλήρη ετοιμότητα. Από το πρωί η αστυνομία φρουρεί όλες τις πανεπιστημιακές σχολές του κέντρου της Αθήνας, στις οποίες έκλεισαν οι πόρτες για να εμποδιστούν τυχόν απόπειρες καταλήψεων.

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024