Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σέσιονς: «Τώρα θυμήθηκα» τη συνάντηση Τραμπ για τις ρωσικές επαφές

Σέσιονς: «Τώρα θυμήθηκα» τη συνάντηση Τραμπ για τις ρωσικές επαφές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς δήλωσε σε επιτροπή της Γερουσίας ότι «τώρα θυμήθηκε» τη συνάντηση που είχε με συμβούλους του ο Ντόναλντ Τραμπ, την εποχή που ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, όπου συζητήθηκαν οι «επαφές» του επιτελείου του με τη Ρωσία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς δήλωσε σε επιτροπή της Γερουσίας ότι «τώρα θυμήθηκε» τη συνάντηση που είχε με συμβούλους του ο Ντόναλντ Τραμπ, την εποχή που ήταν υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, όπου συζητήθηκαν οι «επαφές» του επιτελείου του με τη Ρωσία.

Νωρίτερα, στην αρχή της κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής Δικαστικών Θεμάτων, είχε πει ότι δεν ήταν σε γνώση του τέτοιες διασυνδέσεις.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, είπε ότι θυμήθηκε τη συνάντηση που έγινε τον Μάρτιο του 2016, στην οποία ήταν παρών και ο τότε σύμβουλος του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Τζορτζ Παπαδόπουλος. «Αλλά δεν θυμάμαι με σαφήνεια τις λεπτομέρειες όσων είπε στη συνάντηση αυτή», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα ο Παπαδόπουλος, που έχει δηλώσει ένοχος για ψευδή κατάθεση στο FBI σχετικά με τις επαφές του με τη Ρωσία, φέρεται ότι είπε σε αυτή τη συνεδρίαση του προεκλογικού επιτελείου ότι είχε διασυνδέσεις με τη Μόσχα και θα μπορούσε να βοηθήσει να οργανωθεί μια συνάντηση μεταξύ του Τραμπ και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στην ακρόαση για την επικύρωση του διορισμού του στη Γερουσία, ο Σέσιονς είχε δηλώσει ότι δεν γνωρίζει να υπήρχε επικοινωνία μεταξύ του προεκλογικού επιτελείου και της Ρωσίας. Τον περασμένο μήνα, σε άλλα ακρόασή του επίσης στη Γερουσία κατέθεσε ότι δεν είχε κάποια ανάρμοστη εμπλοκή με Ρώσους και δεν γνωρίζει κανέναν άλλο από το προεκλογικό επιτελείο που να είχε τέτοιες επαφές.

Ο υπουργός, που δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από τους Δημοκρατικούς, διέψευσε με έντονο τρόπο ότι είπε ψέματα στο Κογκρέσο για τις επαφές του με τη Ρωσία. «Δεν το δέχομαι και απορρίπτω τις κατηγορίες ότι είπα ενόρκως ψέματα. Αυτό είναι ψέμα», τόνισε.

Μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης ανέφερε ότι στη συνάντηση εκείνη, τον Μάρτιο του 2016, ο Σέσιονς απέρριψε την πρόταση του Παπαδόπουλου. Σήμερα, είπε ότι τώρα θυμάται εκείνη τη συνομιλία που είχε με τον πρώην σύμβουλο του προέδρου. «Αφού διάβασα την κατάθεσή του και εξ όσων θυμάμαι πιστεύω ότι ήθελα να του ξεκαθαρίσω ότι δεν είχε την έγκριση να εκπροσωπήσει το προεκλογικό επιτελείο στη ρωσική κυβέρνηση ή σε οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση», υποστήριξε.

Πέραν αυτής της συνάντησης, πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει να υπήρξαν άλλες επαφές μεταξύ του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ και Ρώσων αξιωματούχων.

Ο Σέσιονς είπε επίσης ότι δεν αμφισβητεί τη δήλωση ενός άλλου συμβούλου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, του Κάρτερ Πέιτζ, ο οποίος υποστηρίζει πως, σε μια σύντομη επικοινωνία τους, του είπε ότι ετοιμαζόταν να φύγει για τη Μόσχα. Πρόσθεσε όμως ότι δεν θυμάται αυτήν τη συνομιλία.

Αναφερόμενος στη Χίλαρι Κλίντον, ο υπουργός επιβεβαίωσε ότι έχει ζητήσει από ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να εξετάσουν μια σειρά από ζητήματα που αγγίζουν την πρώην υπουργό Εξωτερικών, όπως την πώληση μιας εταιρείας ουρανίου στη Ρωσία.

Ο πρόεδρος Τραμπ και οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές ζητούν τον διορισμό ενός ειδικού ανακριτή που θα ερευνήσει την υπόθεση αυτή. Οι Δημοκρατικοί, από την άλλη, επιμένουν ότι πέντε επιτροπές του Κογκρέσου εξέτασαν το θέμα και δεν βρήκαν κάτι μεμπτό. Ο Σέσιονς διαβεβαίωσε ότι η απόφαση για τον διορισμό ή όχι ενός ειδικού ανακριτή θα ληφθεί «σύντομα».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024