Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ευρωβουλευτής ζητά επιβολή κυρώσεων για σεξιστικές δηλώσεις

Ευρωβουλευτής ζητά επιβολή κυρώσεων για σεξιστικές δηλώσεις

Η ισπανίδα ευρωβουλευτής Ιράτσε Γκαρθία Περέθ ζήτησε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος ενός πολωνού ευρωβουλευτή λόγω των σεξιστικών δηλώσεων που έκανε την Δευτέρα σχετικά με την εργασία των γυναικών.

Η ισπανίδα ευρωβουλευτής Ιράτσε Γκαρθία Περέθ ζήτησε την Τρίτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε βάρος ενός πολωνού ευρωβουλευτή λόγω των σεξιστικών δηλώσεων που έκανε την Δευτέρα σχετικά με την εργασία των γυναικών.

«Ζητάω από το Κοινοβούλιο να εξετάσει αυτές τις δηλώσεις προκειμένου να αποφανθεί εάν είναι πιθανό να επιβληθούν κυρώσεις, διότι όλο αυτό είναι απαράδεκτο» εξήγησε η Περέθ στους συνάδελφους της στο Στρασβούργο.

«Αυτοί που πρέπει πραγματικά να παραμείνουν στα σπίτια τους είναι οι μισογύνηδες που δεν σέβονται τις γυναίκες οι οποίες αποφάσισαν να είναι ελεύθερες» συμπλήρωσε η ίδια, προκαλώντας το θερμό χειροκρότημα πολλών βουλευτών.

Η ευρωβουλευτής από την Ισπανία αναφερόταν στις δηλώσεις που έκανε χθες το βράδυ ο Πολωνός ακροδεξιός βουλευτής Γιάνουζ Κόρβιν Μίκε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την ευρωπαϊκή δημογραφία.

«Με έκπληξη βλέπω ότι δεν έχουμε διαπιστώσει τα βασικά αίτια αυτής της δημογραφικής αλλαγής: κι αυτά είναι ότι οι γυναίκες πηγαίνουν κι εργάζονται και κάνουν ελάχιστα παιδιά» είπε ο ευρωβουλευτής.

«Όλος αυτός ο κόσμος λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να αφήσουν το νοικοκυριό. Εάν δεν διευθετήσουμε αυτό το πρόβλημα, αμέσως, δεν έχει κανένα νόημα να το συζητάμε» συνέχισε.

Στον 75χρονο βουλευτή είχε επιβληθεί τον Μάρτιο στέρηση αποζημιώσεων ύψους 9.210 ευρώ και αναστολή για δέκα ημέρες της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας διότι είχε δηλώσει ότι οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα χρήματα σε σχέση με τους άνδρες διότι είναι «πιο αδύναμες», «μικρότερες» και «λιγότερο έξυπνες».

Οι νέες δηλώσεις που έκανε τη Δευτέρα το βράδυ συνιστούν «προσβολή για τις γυναίκες, για τις γυναίκες που αποφάσισαν να είναι ελεύθερες, να εργάζονται εντός ή εκτός των σπιτιών μας» απάντησε σήμερα η Γκαρθία Περέθ.

«Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα μεταφέρω (το αίτημά σας) στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου προκειμένου να εξετάσουμε τις δηλώσεις του Κόρβιν Μίκε» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, που προήδρευε της συνεδρίασης.

Ο Κόρβιν Μίκε από την πλευρά του δήλωσε ότι η συνάδελφός του λειτουργεί «κατά της ελευθερίας της έκφρασης, που είναι ο πυλώνας της ΕΕ».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024