Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αντίστροφη μέτρηση για εκλογές «βλέπει» η ΝΔ στο μέρισμα

Αντίστροφη μέτρηση για εκλογές «βλέπει» η ΝΔ στο μέρισμα

Δεν θα έχει πολιτικό όφελος η κυβέρνηση από τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος προέβλεψαν ανώτατες πηγές της ΝΔ, προσθέτοντας ότι η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει -προβλέποντας ότι το 2018 θα είναι εκλογικό έτος.

Δεν θα έχει πολιτικό όφελος η κυβέρνηση από τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος προέβλεψαν ανώτατες πηγές της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές έχει αρχίσει -προβλέποντας ότι το 2018 θα είναι εκλογικό έτος- και ότι όσοι δοκίμασαν να κάνουν τέτοιες παροχές πριν από το τέλος της θητείας τους δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Βήματος», στη ΝΔ αναφέρουν ότι το συνολικό ύψος του μερίσματος είναι 700 εκατ. ευρώ και ότι τα υπόλοιπα θα χρησιμοποιηθούν για τη σωτηρία της ΔΕΗ, την οποία η ίδιοι οδήγησαν στα πρόθυρα της καταστροφής.

«Εμείς παρουσιάσαμε στα Γιάννενα ολοκληρωμένη πολιτική κατά τη φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται καθαρά ψηφοθηρικά, εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με πολιτική επιδομάτων, θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από την φτώχεια και όχι να τον κρατάμε δέσμιο των επιδομάτων. Εφαρμόσαμε πρώτοι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, συμφωνούμε επί της αρχής με τη διανομή του μερίσματος αλλά βλέπουμε σε αυτή την κίνηση της κυβέρνησης έντονη ανησυχία και ξεκάθαρο πανικό» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Ψηφίζει, αλλά εξαπολύει πυρά η ΝΔ

Πάντως, παρά τις βολές κατά της κυβέρνησης για τη διανομή κοινωνικού μερίσματος, η ΝΔ ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει τη σχετική ρύθμιση. Επισημαίνει, ωστόσο, ότι η κυβέρνηση «παίρνει πολλά από τη μια τσέπη και επιστρέφει λίγα στην άλλη».

«Η Νέα Δημοκρατία πρότεινε εξ αρχής το μέρισμα να αξιοποιηθεί για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κράτους. Παρόλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει την διανομή του έκτακτου επιδόματος, καθώς αποτελεί μια ελάχιστη ανακούφιση στους πολίτες τους οποίους η ίδια η Κυβέρνηση έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του κόμματος.

Ταυτόχρονα, η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση προς την κυβέρνηση για τον τρόπο με το οποίο επετεύχθη το υπερπλεόνασμα. «Η Κυβέρνηση παίρνει πολλά από τη μία τσέπη και επιστρέφει ελάχιστα στην άλλη. Ακόμη και τα 720 εκ. ευρώ που θα δοθούν για επιδόματα είναι το αποτέλεσμα της ανελέητης φοροεπιδρομής που έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη και οδηγήσει στη φτώχεια εκατομμύρια Έλληνες», υπογραμμίζουν από την οδό Πειραιώς και προσθέτουν.

«Η φτώχεια, όμως, δεν πολεμάται μόνο με περιστασιακά επιδόματα, αλλά με δουλειές που θα έρθουν με μείωση της φορολογίας και νέες επενδύσεις. Αυτήν την πολιτική θα ακολουθήσει πολύ σύντομα η Νέα Δημοκρατία».

Διαβάστε επίσης:

in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024