Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άρωμα εκλογών στη διανομή κοινωνικού μερίσματος

Άρωμα εκλογών στη διανομή κοινωνικού μερίσματος

Σε διάγγελμα  με έντονο προεκλογικό άρωμα προχώρησε χθες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπό την πίεση και των εξελίξεων στην Κεντροαριστερά και συγκεκριμένα της μαζικής συμμετοχής στις κάλπες.

Σε διάγγελμα με έντονο προεκλογικό άρωμα προχώρησε χθες, ο πρωθυπουργός
Αλέξης Τσίπρας υπό την πίεση και των εξελίξεων στην
Κεντροαριστερά και συγκεκριμένα της μαζικής συμμετοχής στις κάλπες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», μία εβδομάδα μετά το προηγούμενο διάγγελμά του με θέμα την καταδίκη του παγκόσμιου καπιταλισμού και με υπόνοιες για τις δήθεν αποκαλύψεις των Paradise Papers για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Μαρέβας Μητσοτάκη το οποίο αποδείχθηκε «άσφαιρο», ο πρωθυπουργός επιχείρησε αλλαγή της ατζέντας, εξαγγέλοντας τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.

Επίσης, το διάγγελμα Τσίπρα έγιναν μία ημέρα έπειτα από τις διαδικασίες εκλογής ηγεσίας στον Νέο Φορέα της Κεντροαριστεράς – και κατά τις εκτιμήσεις κάποιων υπό την πίεση της μαζικής προσέλευσης και συμμετοχής πολιτών σε αυτές.

«Είμαι λοιπόν σε θέση να ανακοινώσω ότι το μέρισμα από την δημοσιονομική υπεραπόδοση θα είναι για φέτος ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ. Υπερδιπλάσιο δηλαδή, σε σχέση με πέρυσι», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.

Το νέο αυτό διάγγελμα ερμηνεύτηκε ως δείγμα νευρικότητας και βιασύνης της κυβέρνησης να υπογραμμίσει τις παροχολογικές της διαθέσεις. Και παράλληλα, ενέτεινε την εντύπωση της καλλιέργειας προεκλογικού κλίματος.

Στο διάγγελμά του ο κ. Τσίπρας περιέγραψε εκ νέου μία ειδυλλιακή εικόνα της ελληνικής οικονομίας, με μείωση της ανεργίας και αύξηση των πλεονασμάτων, ενώ δεν παρέλειψε και πάλι τους υπαινιγμούς για τις off shore: «Γιατί offshore δεν έφτιαχναν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Offshore δεν έφτιαχνε η μεσαία τάξη και οι αυτοαπασχολούμενοι. Offshore και μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό έκανε η καλομαθημένη πολιτική και επιχειρηματική ελίτ, που διαπλέκοταν για να εξασφαλίσει τη χλιδή της», είπε.

Με την αναφορά του αυτή στην μεσαία τάξη επιχείρησε και να δικαιολογήσει την κυνική ομολογία του Ευκλείδη Τσακαλώτου και του Γιώργου Χουλιαράκη, οι οποίοι προ ημερών επέμειναν στην εξοντωτική φορολόγησή της.

Εντείνοντας της εντύπωση της βεβιασμένης ενέργειας και της αγωνίας του για αλλαγή της ατζέντας, ο κ. Τσίπρας μίλησε και για τα «κλειδιά που ξεκλειδώνουν τις καγκελόπορτες των μνημονίων, για να βγει η χώρα, τον ερχόμενο Αύγουστο, έξω, μετά από 8 ολόκληρα χρόνια».

Διαβάστε επίσης:

Δείτε το διάγγελμα Τσίπρα για το κοινωνικό μέρισμα [Βίντεο]

    in.gr

    Sports in

    Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

    Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

    Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

    in.gr | Ταυτότητα

    Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

    Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

    Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

    Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

    ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

    ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

    Σάββατο 20 Απριλίου 2024