Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Κύπρος αποκτά το δικό της ανώτατο πνευματικό ίδρυμα

Η Κύπρος αποκτά το δικό της ανώτατο πνευματικό ίδρυμα

«Πράσινο φως» για την ίδρυση της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς η Βουλή υπερψήφισε ομόφωνα το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

«Πράσινο φως» για την ίδρυση της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς η Βουλή υπερψήφισε ομόφωνα το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Χαρακτηρίζοντας ιστορική την ημέρα της υπερψήφισης του νομοσχεδίου, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής τόνισε πως «Η Κύπρος αποκτά το δικό της ανώτατο πνευματικό ίδρυμα».

Ο υπουργός Παιδείας, ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στη διαδικασία ανεύρεσης του κτιρίου που θα στεγάσει την Ακαδημία στη Λευκωσία, προσθέτοντας ότι για τη μόνιμη στέγασή της «είμαστε στη διαδικασία να εξασφαλίσουμε σημαντική χορηγία μερικών εκατομμυρίων».

Η Κυπριακή Ακαδημία Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, η οποία θα αποτελεί ανεξάρτητο και πλήρως αυτόνομο νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, θα είναι το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της Κύπρου στις επιστήμες, στα γράμματα και στις τέχνες, και η εστία διακεκριμένων επιστημόνων, λογίων και καλλιτεχνών.

Παράλληλα, η Ακαδημία θα στοχεύσει στην ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, στην προβολή διεθνώς της Κύπρου μέσω του έργου των επιστημόνων της, στην ενίσχυση και στήριξη της παιδείας και στην αναβάθμιση του επιστημονικού, πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου της δημοκρατίας.

Η ιδρυτική επιτροπή της Ακαδημίας, αποτελείται από τους Κύπριους επιστήμονες διεθνούς εμβέλειας, Λουκά Χριστοφόρου, Χριστόφορο Πισσαρίδη, Κυριάκο Νικολάου και Βάσο Καραγιώργη

in.gr

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024