Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Polo GTi R5: Με άρωμα WRC και 270 ίππους

Polo GTi R5: Με άρωμα WRC και 270 ίππους

Η γερμανική φίρμα δημοσιοποιεί το πρώτο δείγμα του αγωνιστικού Polo το οποίο θα είναι διαθέσιμο σε ομάδες και ιδιώτες, έχοντας στις αποσκευές του το DNA της επιτυχούς αγωνιστικής πορεία της VW στα σκληροτράχηλα πεδία του WRC και τις ανάλογες προδιαγραφές.

Έχοντας στο ενεργητικό της τέσσερα σερί πρωταθλήματα οδηγών και κατασκευαστών στο WRC, η VW κεφαλαιοποιεί την αγωνιστική της πείρα από τα σκληροτράχηλα πεδία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ στο νέο Polo GTi R5, την αγωνιστικών προδιαγραφών έκδοση τη οποία θα διαθέσει σε ομάδες και ιδιώτες οδηγούς.

Έχοντας ως αφετηρία τη νέα γενιά του Polo, το GTi R5, σύμφωνα με τις συστάσεις θα εξοπλίζεται με turbo κινητήρα 2,0 λίτρων ισχύος 270 ίππων σε συνδυασμό με σειριακό κιβώτιο πέντε σχέσεων και τετρακίνηση και όταν ολοκληρωθεί η εξέλιξή του θα διατεθεί από το αγωνιστικό τμήμα της VW με όλα τα συστήματα ασφάλειας που απαιτούνται από την FIA καθώς και επιλογές για προγράμματα τεχνικής υποστήριξης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία εξέλιξης του GTi R5 έχει ξεκινήσει από τις αρχές του 2017 με τη συμβολή του τεχνικού διευθυντή της αγωνιστικής ομάδας της VW Motorsport, Francois Xavier Demaison, αλλά και του Gerard Jan de Jongh, του μηχανικού του Sebastien Ogier, δηλαδή των ανθρώπων που ενορχήστρωσαν τις νίκες του τετράκις πρωταθλητή στο WRC.

Το Polo GTi R5 θα είναι το δεύτερο αγωνιστικό μοντέλο γερμανικής φίρμας το οποίο διατίθεται σε ομάδες και ιδιώτες, μετά το Golf TRC το οποίο προορίζεται για διεθνή και εθνικά πρωταθλήματα αγώνων ταχύτητας και αντοχής σε πίστα.

auto.in.gr

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024