Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βιντεο-συμβουλές από γιατρό όλο το 24ωρο μέσω κινητού

Βιντεο-συμβουλές από γιατρό όλο το 24ωρο μέσω κινητού

Τη δυνατότητα να συμβουλεύονται τον οικογενειακό τους γιατρό επί 24ωρου βάσεως θα έχουν πλέον εκατομμύρια άτομα στη Μ. Βρετανία, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, αφού το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας θέτει σε εφαρμογή την βιντεο-συνομιλία.

Τη δυνατότητα να συμβουλεύονται τον οικογενειακό τους γιατρό επί 24ωρου βάσεως θα έχουν πλέον εκατομμύρια άτομα στη Μ. Βρετανία, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, αφού το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) της χώρας θέτει σε εφαρμογή την βιντεο-συνομιλία.

Οι γιατροί θα παρέχουν συμβουλές μέσω βιντεο-συνομιλίας από ειδική εφαρμογή του κινητού τηλεφώνου, μετά την επιτυχή πιλοτική εφαρμογή του app σε 3.000 ασθενείς.

Η πρωτοβουλία έχει συναντήσει και αντιδράσεις, καθώς έχουν εκφρασθεί ανησυχίες ότι θα δημιουργηθεί ένα εθνικό σύστημα υγείας δύο ταχυτήτων (οι νεότεροι θα χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία και μόνο οι ηλικιωμένοι και οι ψυχικά πάσχοντες τις παραδοσιακές ιατρικές υπηρεσίες), καθώς επίσης ότι θα διαρραγούν οι διαπροσωπικές σχέσεις ανάμεσα στους γιατρούς και στους ασθενείς.

Όμως, παρά τους φόβους, η διοίκηση του NHS, σύμφωνα με τους Times Λονδίνου, αποφάσισε να προχωρήσει την καινοτομία, με το σκεπτικό ότι «ένα μέγεθος δεν ταιριάζει για όλους» και ότι οι δημόσιες υπηρεσίες υγείας δεν είναι δυνατό να παρέχονται αιωνίως με τον παλαιομοδίτικο τρόπο, συνεπώς θα πρέπει να προσαρμοσθούν στην ψηφιακή εποχή.

Η νέα υπηρεσία «GP at Hand» (Ο γενικός γιατρός κοντά σας), που υλοποιείται σε συνεργασία με την εταιρεία Babylon, υπόσχεται ότι κάποιος γιατρός θα επικοινωνεί με τον ασθενή το πολύ εντός διώρου από τη στιγμή που ο ασθενής θα υποβάλει το σχετικό αίτημα μέσω του κινητού τηλεφώνου του.

Αν ο ασθενής χρειάζεται μια επαφή με το γιατρό πρόσωπο-με-πρόσωπο, θα κλείνεται δεύτερο δια ζώσης πλέον ραντεβού σε κάποια κλινική. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτές οι περιπτώσεις που καθιστούν αναγκαία τη φυσική παρουσία του γιατρού, δεν ξεπερνούν το 20%.

Ήδη η νέα υπηρεσία συνδυάζεται με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που βοηθά τους γιατρούς να κάνουν αυτόματες διαγνώσεις με βάση τα συμπτώματα κάθε ασθενούς. Σύμφωνα με τη Babylon, το 40% των αιτημάτων των ασθενών μπορούν ουσιαστικά να διαγνωσθούν από τον «ψηφιακό» γιατρό.

Κάθε ασφαλισμένος που έχει δηλώσει ότι θα χρησιμοποιεί τη νέα online υπηρεσία, θα καταβάλει ποσό 50 λιρών ετησίως, ενώ κάθε γιατρός θα πληρώνεται κατά μέσο όρο με περίπου 150 λίρες ετησίως για κάθε καταχωρημένο ασθενή-χρήστη του GP at Hand για τον οποίο θα είναι υπεύθυνος.

health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024