Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σε εφαρμογή το σχέδιο για το ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης Ionity των BMW, Daimler, VW και Ford

Σε εφαρμογή το σχέδιο για το ευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης Ionity των BMW, Daimler, VW και Ford

Τα σχέδια των BMW, Daimler, VW και Ford για ένα ενιαίο πανευρωπαϊκό δίκτυο σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων ξεκίνησαν να υλοποιούνται με την μορφή μιας νέας κοινοπραξίας η οποία θα αναλάβει άμεσα την εγκατάσταση του δικτύου.

Πριν περίπου ένα χρόνο, οι όμιλοι VW, Daimler, BMW και η Ford είχαν υπογράψει συμφωνία για την από κοινού ανάπτυξη δικτύου ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά μήκος των μεγαλύτερων αυτοκινητόδρομων της Ευρώπης σε μια προσπάθεια να προωθήσουν την ηλεκτροκίνηση και να μειώσουν κατά αυτόν τον τρόπο τις λογικές «αναστολές» των καταναλωτών που σχετίζονται με την αυτονομία, όταν πρόκειται για την αγορά ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος.

Η παραπάνω αρχική συμφωνία παίρνει πλέον την μορφή κοινοπραξίας η οποία και στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει την υλοποίηση του σχεδίου το οποίο προβλέπει την τοποθέτηση 400 σταθμών ταχείας φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων σε ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρόμους έως το 2020.

Σύμφωνα με τις συστάσεις η Ionity, όπως ονομάζεται η κοινοπραξία θα έχει την έδρα της στο Μόναχο και θα αρχίσει την εφαρμογή του παραπάνω σχεδίου άμεσα, καθιστώντας διαθέσιμους 20 σταθμούς ταχείας φόρτισης ηλεκτροκίνητων σε αυτοκινητοδρόμους της Γερμανίας, της Νορβηγίας και της Αυστρίας μέχρι το τέλος της χρονιάς και οι οποίοι, όπως επισημαίνεται θα έχουν μεταξύ τους απόσταση 120 χλμ.

Ο επόμενος στόχος είναι οι σταθμοί φόρτισης να αυξηθούν σε 100 μέσα στο 2018 ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι σταθμοί ανεφοδιασμού θα προσφέρουν δυνατότητα φόρτισης με ισχύ έως 350 KW, προσφέροντας ταχύτερη φόρτιση σε σχέση με οποιοδήποτε μέχρι σήμερα γνωστό αντίστοιχο σύστημα.

Επιπλέον, ο κάθε σταθμός θα επιτρέπει την πολλαπλή φόρτιση πολλών αυτοκινήτων ταυτόχρονα ενώ όπως επισημαίνουν στελέχη της Ionity, το γεγονός ότι πρόκειται για ένα μια νέα εταιρεία η οποία δεν μπορεί να συνδεθεί με μια ορισμένη αυτοκινητοβιομηχανία, θα λειτουργήσει ενθαρρυντικά στη συνείδηση των καταναλωτών σε σχέση με την άποψή τους για τα ηλεκτροκίνητα.

«Το πρώτο πανευρωπαϊκό δίκτυο φόρτισης θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην καθιέρωση των ηλεκτροκίνητων», ανέφερε ο επικεφαλής της Ionity Michael Ηajesch, συμπληρώνοντας παράλληλα ότι οι σταθμοί θα προσφέρουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής πληρωμής.

auto.in.gr

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024